Kesyttääkö Jukurit lohen?

MESTIS / Ennakko
Jatkuuko Oula Palveen vire?
Kuva © Timo Savela
Hyvään kotivireeseen viime aikoina päässyt Kiekko-Vantaa saa vieraita Mikkelistä, kun sarjakakkosena oleva Jukurit saapuu Tikkurilaan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmille on kirjattu yksi voitto, joten perjantai-illan kamppailun voittajalle olisi tarjolla kuskin paikan keskinäisissä otteluissa.

Kiekko-Vantaa pelasi keskiviikkona kotonaan SaPKoa vastaan ja onnistui nappaamaan täyden pistepotin 2−1-numeroin. Yksi voiton suurimmista kulmakivistä oli maalivahti Jani Kautto, joka pysäytti veräjällään 20 laukausta, joiden joukkoon mahtui myös pari komeaakin koppia. 

− Nyt kun Kautto on noin hyvässä iskussa, eiköhän mies jatka maalissa, ennakoi vantaalaiskäskijä Jami Kauppi.

Vantaalaisryhmän hyökkäyspeli on ollut aavistuksen tukkoista viime aikoina, sillä joukkue on onnistunut iskemään edellisissä kolmessa ottelussa vain viisi maalia. Tähän oman vaikutuksensa on tuonut joukkuetta reppuselässä kantanut Tomi Tuomisto, joka oli TUTO- ja SaPKo-otteluista sivussa pelikiellon vuoksi.

Jukurit-otteluun Tuomisto palaa lohipaitojen kokoonpanoon ja tuo varmasti aimo annoksen juonikkuutta sekä ratkaisuvoimaa joukkueeseen.

− Meidän pitää parantaa hyökkäyspelaamista SaPKo-ottelusta. Pystymme varmasti luomaan riittävästi maalipaikkoja, mutta meidän pitää olla viimeistelyssä tehokkaampia. Virheitä on myös tullut liikaa, joten meidän pitää olla huolellisempia ja nöyrempiä kiekon kanssa, Kauppi arvioi.

Tehokkaan alkukauden pelanneelta Iikka Kangasniemeltä kotijoukkue odottaa varmasti myös tehoja, vaikka viime pelit ovatkin menneet alavireisesti, kun tuttu ketjukaveri Tuomisto on ollut poissa viereltä.

Vastaavasti joukkueen kakkosketjun muodostanut nuorisokolmikko Aleksi Rutanen-Peter Tiivola- Timi Lahtinen on löytänyt vireen ja he tuovat taustatulta Tuomiston johtaman ykkösnyrkin taakse.

Oman mausteensa soppaan tuo myös Jukureista Vantaalla lainalla pelaava Janne Väyrynen. Isokokoisella hyökkääjällä on varmasti halu näyttää Jukureiden valmennusjohdolle, että taitoa ja osaamista löytyy.

Hyökkäystä puolustuksen kustannuksella

Vierailija Jukurit kaatoi keskiviikon ottelussa KeuPan selkein 5-0-lukemin. Selkeästä voitosta huolimatta tulos jätti pieniä kysymysmerkkejä ilmaan, sillä mikkeliläisten puolustuspelaaminen ei ollut toivotulla tasolla.

Joukkue tarjosi kahdessa ensimmäisessä erässä valtaisan määrän avopaikkoja vierailleen harhasyötöillä ja vain KeuPan heikko viimeistely sekä Ronan Quemenerin hyvät torjunnat pitivät vastustajan nollilla.

− Meidän hyökkääjät pelasi valtaosan ottelusta oikein hyvin, mutta ongelmat oli puolustuspäässä, jukurivalmentaja Antti Pennanen totesi KeuPa-ottelun päätyttyä.

− Pystyttiin kasvamaan hyvin ottelun aikana ja mielestäni viimeiset 20 minuuttia oli hyvää pelaamista. Kyllä me saadaan maalivahtia kiittää, että on nolla taulussa, hän jatkoi.

Hyökkäyspäässä iloisimmat yllätykset KeuPaa vastaan olivat Timo Hiltusen ja Oula Palveen vahvat otteet. Molemmat iskivät ottelussa kaksi osumaa ja varsinkin Palve on löytänyt peliinsä aivan uuden vaihteen heikomman jakson jälkeen, sillä hän on iskenyt maaottelutauon jälkeisissä neljässä ottelussa komeat 3+5-tehot.

Nähtäväksi jää pystyykö vantaalaisisäntä pitämään hyvävireisen jukurihyökkäyksen kurissa vai jatkuuko heidän tehoilunsa. Tuomiston takaisin saava kotijoukkue on kuitenkin yllätysvalmis ryhmä ja siitä mikkeliläiset saivat osoituksen edellisessä kohtaamisessa, kun vantaalaiset veivät pisteet 1-4-voitolla Mikkelistä. 

Seuraa Heitä

Jani Kautto #37 |

Maalivahti

Liki 91,5:n torjuntaprosentilla kiekkoja vantaalaisveräjällä pysäyttäneellä Kautolla on iso rooli myös Jukureita vastaan, kun vireensä löytänyt mikkeliläishyökkäys pyrkii jatkamaan tehoiluaan. Onnistuuko Kautto seisomaan muurina maalilla?

Oula Palve #89 | HC Ajoie

Keskushyökkääjä

Liukasliikkeinen ja älykäs keskushyökkääjä oli KeuPaa vastaan täysin pitelemätön. Jatkaako Palve tehoiluaan vantaalaisten riesana?

» Lähetä palautetta toimitukselle