Onko KooKoon vuoro kylvettää Peliittoja?

MESTIS / Ennakko
Kumpi joukkue joutuu tuijottamaan maaliverkkojensa pullistelua useammin lauantaina?
Kuva © Kiia Aha
Peliitoilla ei tule olemaan edessään helppoa urakkaa lauantaina. Vastaan luistelee sarjakärki KooKoo, joka seilaa neljän ottelun voittoputkessa. Isäntien tilanne on puolestaan musta.

Peliitat majailee Mestiksen sarjataulukossa viimeisenä eli sijalla kymmenen. Joukkue on päästänyt eniten maaleja koko sarjassa ja tehnyt neljänneksi vähiten, joten ongelmat ovat selvät. Joukkueen vire on viime aikoina ollut muutenkin karua katsottavaa, 11 viime ottelusta on irronnut tasan yksi voitto.

Peliitat on pystynyt pelaamaan tuloksellisesti tiukkoja pelejä muun muassa Kiekko-Vantaata, SaPKoa ja taannoin myös KooKoota vastaan. Nekin ovat kuitenkin järjestäen kääntyneet heinolalaisten tappioksi. Lisähaastetta Peliittojen tilanteeseen tuo myös se, että lähin kilpakumppani KeuPa on petrannut selkeästi otteitaan ja yrittää paahtaa karkuun pohjalta.

Pelaajistossa yksi suuri kysymysmerkki kohdistuu maalivahteihin. Sekä Heikki Tuomisto että Antti Rautiola ovat pelanneet alle 90 % torjuntavarmuudella. Se on aivan liian vähän ollakseen kestävällä tasolla. Pistepörssissä ylimpänä oleva mies on sijalla 19 oleva Michal Kristof.

Vaasasta tullut lainamies on yksi joukkueen valopilkkuja, mutta perjantaina Lempäälässä nähtiin mieheltä myös toisenlaista suorittamista. Kyytiä saivat niin joukkuekaverit, oma maila kuin kaukalokin. Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikiven tulevaisuudenkin kannalta olisi suotavaa, että Kristof pystyisi keskittymään tehoiluun.

KooKoo paahtaa sarjakärjessä

Vierasjoukkue KooKoo lähtee otteluun huomattavasti paremmista lähtökohdista. Alla on neljän ottelun voittoputki ja joukkue löytyy Mestiksen sarjataulukossa kärkipaikalta. Vaikka nousu Liigaan onkin jo varmistettu kabineteissa, on kouvolalaisilla selkeästi halu loistaa viimeisellä Mestis-kaudellaan ja vahvat otteet ovat tuoneet tulosta.

KooKoon miehistöstä mahtuu kolme pelaajaa 20 parhaan pistemiehen joukkoon. Juuso Rajala on joukkueen tehomies tällä hetkellä ja apua on tullut laajalta rintamalta. Muun muassa kokenut Olli Julkunen on pelannut viime aikoina pirteästi.

Maalinsuulla kokeneet Frederic Cloutier ja Mikko Rämö ovat jakaneet vastuun tasaisesti ja ovat pelanneet tasavahvasti. Yleisesti ottaen kouvolalaisten hyökkäys- ja puolustuspeli ovat olleet hyvin tasapainossa, sillä joukkue on päästänyt vähiten maaleja Mestiksessä ja tehnyt toiseksi eniten.

Ottelun selkeä ennakkoasetelma on siis se, että KooKoo on iso ennakkosuosikki. Peliitat tarvitsisi kipeästi pisteitä, mutta joukkueen nykyvire ei juuri toiveita nostata. Peliittojen olisi pikku hiljaa saatava oikaistua vireensä ennen lähestyvää joulutaukoa, tai edessä saattaa olla pikaisia muutoksia valmennus- tai pelaajaportaassa.

KooKoo puolestaan haluaa vankistaa sarjajohtoaan. Perjantain ottelu Jukureita vastaan oli haastava ja joukkue oli välillä melkoisissa vaikeuksissa. Maalilla Cloutier ei täysin vakuuttanut. Nyt kouvolalaisilla onkin mainio paikka palauttaa pelinsä taso korkealle tasolle ennalta selkeästi heikompaa vastustajaa vastaan.

Seuraa Heitä

Michal Krištof #13 | Brno

Keskushyökkääjä

Kristof kantaa Peliittojen kultakypärää ja antaa näyttöjä Sport-johdolle päästäkseen takaisin Liiga-kuvioihin. Perjantain peli LeKiä vastaan ei kuitenkaan mennyt putkeen. Olisiko lauantaina tiedossa parempaa?

Frederic Cloutier #29 |

Maalivahti

Jukurit-pelin kaksi ensimmäistä maalia menivät Cloutierin piikkiin. On kuitenkin pelannut hyvää kautta ja torjunut yli 92 % tarkkuudella. Aloittaa lauantaina KooKoo-maalilla ja palannee omalle tasolleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle