Jyrääkö superlupauksella höystetty Hokki JYP-Akatemian?

MESTIS / Ennakko
Antti Kalapudas on päässyt juhlimaan useasti.
Kuva © Timo Savela
Kärppien juniorikolmikolla vahvistettu hurjavireinen Hokki lähtee haastamaan JYP-Akatemiaa yhdeksän ottelun voittoputkessa. Jyväskyläläiset puolestaan nappasivat perjantaina marraskuun ensimmäisen voittonsa Kiekko-Vantaan kustannuksella.

Jyväskylässä nähdään lauantai-iltana kärkipään kamppailu, kun kolmantena sarjataulukossa majaileva JYP-Akatemia saa vieraakseen sijan alempana olevan Kajaanin Hokin. Ottelusta voisi uumoilla maalirikasta, sillä Hokki ja JYP-Akatemia ovat kaksi Mestiksessä eniten maaleja tehnyttä joukkuetta.

JYP-Akatemia on ollut yksi alkukauden suurimmista yllättäjistä, mutta kone on viime aikoina hieman yskähdellyt. Kuudesta edellisestä ottelusta jyväskyläläiset ovat hävinneet peräti neljä.

Valoa tunnelin päässä on kuitenkin näkyvissä. Hurrikaanipaidat kaatoivat perjantaina Kiekko-Vantaan lukemin 1-4 varsin lupauksia herättävän esityksen jälkeen. Varsinkin jyväskyläläisten ykkösketju Joonas Sammalmaan ja Samu Markkulan johdolla oli pitelemätön.

Yksi JYP-Akatemian vahvuuksista on viime aikoina ollut maalivahtipeli. Kotijoukkueen maalilla hurjassa vireessä oleva nuorukainen, 17-vuotias Veini Vehviläinen on kaapannut joukkueen ykkösmaalivahdin paikan itselleen vakuuttavin elkein.

Myös erikoistilannepelaaminen on edellisissä otteluissa petraantunut paljon. Erikoistilannepelaamisen tason ailahtelun yhtenä syynä on varmasti se, että pelaajistossa vaihtuvuus on melko suurta. Ykköspyssyt Sammalmaa ja Markkula ovat kuitenkin pitäneet huolen, että verkko heiluu tiheään.

Akatemian riesana ovat olleet pelistä toiseen henkilökohtaiset virheet omassa päädyssä. Kun vastassa on maalintekovoimainen Hokki, helppoihin virheisiin ei ole varaa.

Vierasjoukkue Kajaanin Hokki lähtee haastamaan jyväskyläläisiä erinomaisista asetelmista. Joukkue seilaa yhdeksän ottelun voittoputkessa, eikä menoa varmasti haittaa edellisessä ottelussa debytoineet kärppälainat Jesse Puljujärvi sekä Saku Mäenalanen.

Kärpistä Hokkiin lainalle tuli jo aikaisemmin tällä kaudella nuori hyökkääjälupaus Antti Kalapudas. Nuorukaiset lisäävät Hokin jo ennestään rajua maalintekovoimaa.

Kajaanilaistenkin vahvuuksiin kuuluu vahva maalivahtipeli. Kuopiosta lainalla oleva Samu Perhonen on ollut Mestiksessä huimassa vireessä ja takaa sen, että kotijoukkue ei tule pääsemään lauantaina helpolla.

Akatemia ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aikaisemmin. Jyväskyläläiset ovat vieneet molemmat ottelut murskaavasti maalierolla 12-1.

Seuraa Heitä

Samu Markkula #28 |

Laitahyökkääjä

Markkula on ollut viime aikoina erittäin vahvassa iskussa ja on napannut ketjukaveriltaan Sammalmaalta kultakypärän haltuunsa. Markkula-Sammalmaa tutkapari pystyy kääntämään Mestiksessä otteluita kahdestaan sille päälle sattuessaan.

Jesse Puljujärvi #18 | Pittsburgh

Laitahyökkääjä

Kärpistä Hokkiin lainalle tullut superlupaus aloitti Mestiksessä vahvasti avaamalla maalitilinsä heti ensimmäisessä ottelussaan. Nähdäänkö Jyväskylässä lisää?

» Lähetä palautetta toimitukselle