KeuPa aikoo jatkaa savolaisten kaatamista

MESTIS / Ennakko
Entinen pässipaita, nykyinen KeuPan kapteeni ja markkinointipäällikkö Taneli Maasalo johdattaa joukkonsa Savon valloitukseen.
Kuva © Timo Savela
Perjantai-iltana Savonlinnassa kohtaa kaksi joukkuetta, joilla molemmilla on arvokas voitto allaan. SaPKo kaatoi JYP-Akatemian ensimmäisen kerran sitten helmikuun 2012 ja KeuPa nappasi arvokkaat kolme pistettä Jukureilta keskiviikkona Keuruulla kotiyleisön edessä.

KeuPa esitti kenties koko Mestiksen tämän kauden hienoimman näytöksen, kun joukkue kaatoi Jukurit kotonaan 4-2. Erityisen makean voitosta teki KeuPan kokoonpano, sillä joukkue pelasi täysin ilman liigalainoja, jotka ovat vallanneet suurimman osan peliajasta alkukaudesta.

SaPKo taisteli yhden apinan pois selästään, kun se voitti JYP-Akatemian 4-1. Akatemia on vienyt järjestelmällisesti joukkueiden väliset kohtaamiset lähes kolme kauden ajan. SaPKon peliesitykset ovat muutoinkin parantuneet kauden edetessä ja joukkue on onnistunut parantamaan erityisesti hyökkäyspeliään. Akatemia-peli olikin joukkueen ehjin 60-minuuttinen tällä kaudella.

SaPKon otteita keskiviikon pelissä leimasi tasaisuus. Joukkue onnistui pitämään pelin kontrollissa, eikä hätääntynyt missään ottelun vaiheessa

Maasalon ja Mörskyn paluu

Vielä viimekin kaudella KeuPan kapteeni Taneli Maasalo ja hyökkääjä Juuso Mörsky vierailivat Savonlinnassa edustamassa pässipaitaa lainasopimuksilla. Maasalo on tuttu mies Savonlinnassa jo kaudelta 2010-11, kun pelaaja oli SaPKon runkopelaajia ja saavutti 6+8-pisteet 48 pelaamassaan ottelussa. 

Pelaajat saapuvat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Savonlinnaan KeuPan kilpilogo rinnassaan, vaikka joukkueet ovatkin kohdanneet jo kahdesti Keuruulla. Ensimmäinen taisto päättyi jatkoajalla SaPKon 3−2-vierasvoittoon, kun toisen vei kotijoukkue tuloksella 2-1.

Molemmat aikaisemmat ottelut ovat olleet erittäin tiukkia, eikä perjantain kohtaamisesta ole odotettavissa yhtään yksipuolisempaa. Molemmilla joukkueilla on voitot allaan ja itsevarmuus korkealla.

Similä vastaan Suomalainen

Voittavaa maalivahtia harvoin lähdetään vaihtamaan, joten KeuPan maalilla jatkanee Erno Suomalainen ja kotijoukkueen veräjää vartioi Petteri Similä. Kumpikin joukkue luottaa tällä hetkellä maalivahtiinsa, jolloin puolustus usein nostaa peliään ja osallistuu rohkeammin hyökkäyksiin.

Rohkeampia hyökkäyksiinlähtöjä nähtiin jo keskiviikkoiltana Keuruulla, kun kokoonpanoon palannut Vili Palola alusti Pasi Kouvalaisen kauden avausmaalin syöttämällä hienon pystysyötön joukkueen kultakypärä Janne Kumpulaiselle, joka jatkoi kiekon maalin edessä odottavalle Kouvalaiselle. Kouvalaiselle jäi helppo työ tehdä ottelun voittomaali tyhjiin.

Parempi voittaa

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tyhjällä sairastuvalla, eikä tiedossa ole, että kummankaan riveissä pelaisi uusia lainamiehiä. Joukkueiden esitykset edellisissä otteluissaan kielivät yhtenäisistä joukkueista ja hyvästä hengestä pukukopissa.

Joukkue, joka onnistuu siirtämään keskiviikkoillan onnistumisen hyväksi valmistautumiseksi perjantaille, tulee viemään kotiin suuremman pistepotin. Savonlinnan jäähallilla on mahdollista nähdää oopperaakin viihdyttävämpää korkeakulttuuria, mikäli joukkueet säilyttävät oivan taisteluilmeensä.

Seuraa Heitä

Jani Ollitervo #88 |

Puolustaja

Puolustaja pelaa tällä hetkellä hyvällä itseluottamuksella tasaista peruspeliä.

Paavo Ylipaino #23 |

Puolustaja

Ylipaino sai itseluottamusta maalista ja on valmennuksen suosiossa. Saa tasaisesti peliaikaa illasta toiseen ja tekee pyyteettä töitä molempiin suuntiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle