SaPKo tahtoo katkaista lähes kolmen vuoden putken

MESTIS / Ennakko
Sinkkosella ei riittänyt aihetta hymyyn edellisissä otteluissa.
Kuva © Antti Varonen
JYP-Akatemia matkaa keskiviikkona Savonlinnaan SaPKon vieraaksi. Vierailijoille savonlinnalaisten kohtaaminen on sopinut viime aikoina hyvin, silllä SaPKon edellisestä voitosta jyväskyläläisiä vastaan on lähes kolme vuotta.

SaPKo pelaa ensimmäisen ottelunsa maajoukkuetauon jälkeen. Juuri ennen maajoukkuetaukoa pelatuissa revanssiotteluissa savonlinnalaiset kohtasivat Jukurit kahdesti. Kovasti pisteitä kaipaavien pässien pistetili ei karttunut paikallisotteluissa yhdelläkään pisteellä.

Todella vaikean alkukauden jälkeen pisteitä on alkanut kertyä tasaisempaan tahtiin. Puolustuspelistä on tullut huomattavasti tiiviimpää ja hyökkäyspeliin on alkanut löytyä kaivattua tehokkuutta. Savonlinnalaisille tauko tuli hyvään paikkaan, sillä joukkueesta löytyi runsaasti pieniä vammoja. 

SaPKo toivookin saavansa kauden ensimmäisen ehjän 60-minuuttisen puolikuntoisten pelaajien tervehdyttyä tähän otteluun. Tärkeä ase savonlinnalaisille voiton metsästyksessä on hyvän vireen löytäminen, mikä kuvasti joukkueen otteita ennen Jukurit-otteluita.

Pistääkö Akatemia maalijuhlat pystyyn?

JYP-Akatemia kohtasi revanssiotteluissaan KeuPan. KeuPa osoitti vaarallisuutensa molemmissa otteluissa, ja onnistui käyttämään yllätysmomenttinsa kotiottelussaan. Akatemian tilille kertyneet kolme pistettä olivat tärkeät, kun jyväskyläläiset pyrkivät säilyttämään asemansa sarjan kärjen tuntumassa.

Ennakkoasetelmien mukaan Akatemian retki Talvisaloon lupailee hyvää, sillä hurrikaaninutut ovat olleet SaPKolle ylittämätön kanto kaskessa. SaPKon edellinen voitto Akatemiasta on helmikuulta 2012, kun savonlinnalaiset ryöstivät pisteet Jyväskylästä 0−4-lukemin. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat syyskuussa, kun Akatemia nappasi voiton 7−3-lukemin.

Akatemia on onnistunut keräämään pisteitä tappavan tehokkaalla viimeistelyllä. Jyväskyläläiset ovat Mestiksen eniten maaleja tehnyt joukkue, eikä maalitehtailu ole jäänyt Valtteri Hotakaisen johtaman ykkösketjun varaan.

Akatemian heikkoudeksi on muodostunut lepsuilu puolustuspäässä. Jukka Ahvenjärven suojateilla on sattunut nukahduksia puolustusvelvollisuuksien koittaessa, ja ryhmittymän organisointi puolustusalueelle on kestänyt liian kauan. Useita virheitä on paikannut upeasti Mestiksessä aloittanut Veini Vehviläinen, joka aloittanee maalilla myös Savonlinnassa.

Seuraa Heitä

Juuso Forsström #91 |

Keskushyökkääjä

Pikaisesti nelosketjusta ykkösketjuun noussut Forsström on onnistunut keräämään hyvin tehoja viime aikoina. Kuinka käy keskiviikkona?

Julius Nättinen #74 | HC Ajoie

Laitahyökkääjä

Nättinen pelasi viime viikolla ensimmäiset ottelunsa loukkaantumisen jälkeen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana. Kolme ottelua tuottivat peräti kahdeksan tehopistettä. Saako Nättinen siirrettyä samaan vireen Mestis-tasolle?

» Lähetä palautetta toimitukselle