Kiekko-Vantaa haastajana Turun toveriluolaan

MESTIS / Ennakko
Tomi Tuomiston virettä tarvitaan myös TUTOa vastaan, jos vierasjoukkue mielii pisteille.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen revanssiviikonloppu starttaa TUTOn ja Kiekko-Vantaan osalta Turussa, kun vantaalaisryhmittymä matkaa perjantai-illan ratoksi Kupittaalle. Joukkueiden välillä on totuttu näkemään vauhdikkaita ja joskus tunteikkaitakin kamppailuja, ja perjantainen vääntö tuskin tekee sääntöön poikkeusta.

Joukkueet pääsevät otteluun hyvin levänneinä, sillä kummankin joukkueen edellisestä ottelusta on jo lähes viikon verran aikaa. Tauko tuli illan gladiaattoreille varmasti tarpeeseen, sillä etenkin vierasjoukkue Kiekko-Vantaa tarvitsee otteisiinsa tasaisuutta.

Kiekko-Vantaan esitykset ovat viime aikoina heilahdelleet ääripäästä toiseen, ja lohipaidat ovatkin valahtaneet hienon alkukauden jälkeen sarjataulukon kahdeksannelle sijalle. Vantaalla on alla rumat kotitappiot SaPKolle ja KooKoolle, eikä Jami Kaupin käskyttämä miehistö lähde ennakkosuosikkina TUTOakaan vastaan.

Kiekko-Vantaa nojaa vahvasti Tomi Tuomiston kapellimestaroiman ykköskentällisen voimaan, mutta Kupittaalla ratkaisijoita tarvitaan laajalta rintamalta, ja nuorehkolta lohimiehistöltä kysytään ennen kaikkea kärsivällisyyttä.

− Me lähdemme otteluun vieraspelieväin. Meidän tulee puolustaa tiivisti, pyrkiä iskemään vastahyökkäyksistä ja alivoiman tulee toimia, summaa Kauppi Kiekko-Vantaan verkkosivuilla.

Kiekko-Vantaalla on jonkin verran loukkaantumishuolia ja poissa kokoonpanosta ovat puolustajat Oskari Hämäläinen ja Jere Pulkkinen sekä hyökkääjät Samuli Valvisto, Moses Mustonen ja Jesse Juntheikki.

TUTO mielii kärkikolmikkoon

Mestiksen sarjataulukossa neljäntenä keikkuva TUTO on vain pisteen kaksi ottelua enemmän pelannutta JYP-Akatemiaa jäljessä, joten turkulaiset voivat hyvinkin runnoa itsensä kärkikolmikkoon viikonloppuna. TUTO voitti joukkueiden aikaisemman kohtaamisen Vantaalla lukemin 3-2 ja lähtee isännän ottein tavoittelemaan täyttä pistepottia myös perjantaina.

Vaikean kauden aloituksen jälkeen on turkulaisryhmittymä pystynyt pelaamaan kohtuullisen ehjästi muutamia vieraspeliromahduksia lukuun ottamatta. Perjantain otteluun TUTO lähtee hieman nihkeän vierasviikonlopun saattelemana: viikko sitten Hokki kaatoi turkulaiset 4-1ja SaPKosta irtosi voitto vasta jatkoajalla. Kotonaan TUTO on kuitenkin Mestiksen vahvimpia ja ylivoimalla pörssikärki Tuukka Pulliaisen trio tekee vahvaa jälkeä.

TUTOn maalinsuulla aloittanee viime viikonloppuna huilivuorossa ollut Kaapo Kähkönen. Kolmen ottelun pelikiellon nyrkkikahakastaan saanut Kalle Moisio suorittaa vielä perjantaina rangaistustaan.

Seuraa Heitä

Joona Partanen #32 |

Maalivahti

Nuori maalivahti on paljon vartijana Turussa. Torjuntamäärä tuskin jää vähäiseksi.

Aki Keinänen #82 |

Laitahyökkääjä

Osa Pullaisen johtamaa ykkösketjua, joka on etenkin kotiyleisön edessä tehnyt tuhoisaa jälkeä. Iski SaPKoa vastaan tehot 1+1, onko ruuti kuivaa myös perjantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle