Suunnanmuutoksen hakua paikalliskamppailussa

MESTIS / Ennakko
Tällaisia otteita jukurijoukkue tarvitsee SaPKoa vastaan.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo saa revanssiviikonlopun avaukseen vieraita Mikkelistä, kun alavireisesti viime aikoina esiintynyt Jukurit saapuu Talvisaloon. Nousujohteisia otteita esittänyt SaPKo puolestaan lähtee hakemaan jatkoa hyville otteilleen ja myös kauden toista päänahkaa paikallisvihollisestaan.

Mikkelin Jukureiden viime aikojen otteet eivät ole vakuuttaneet laisinkaan. Sarjakakkosena majaileva vierasjoukkue on nimittäin voittanut edellisistä viidestä kamppailustaan ainoastaan yhden ja menettänyt myös sarjan kärkitilansa.

Jukureiden peliä viime aikoina ovat leimanneet hyökkäyspäässä suoraviivaisuuden puute ja puolustuspään virheet, joista joukkuetta on rokotettu. Lauantain ja keskiviikon peleissä Hokkia vastaan jukuripelaajilta puuttui halu mennä Samu Perhosen eteen aiheuttamaan kalabaliikkia, jonka vuoksi irtokiekkoja ja vaarallisia tilanteita ei juurikaan syntynyt.  

Myöskään aikaan saatuja pitkiä myllytyksiä joukkue ei ole pystynyt hyödyntämään, sillä laukaukset eivät ole löytäneet tietään maalille saakka ja jos ovatkin, on laukaus ollut yleensä maskiton ja helppo poimittava maalivahdille. Hyökkäyspeli on ollut pitkälti Anthony Guttigin ketjun harteilla ja varsinkin Oula Palveelta on syytä odottaa suurta tasonnostoa.

Puolustuspäässä pelaaminen on ollut huolimatonta ja se on avannut vastustajille useita tekopaikkoja. Keskiviikon Hokki-ottelussa puolustajien kiekonmenetykset tarjosivat kajaanilaisille useampia ylivoimahyökkäyksiä ja läpiajoja, joiden seurauksena syntyi muun muassa Hokin 2-2-tasoitusosuma. 

− Vähän hölmöjä oltiin tänään. Oli tietynlaista koheltamista, puolustussuuntaan ja myös hyökkäyspäässä tuli liikaa kiekonmenetyksiä ja tätä kautta läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä Hokille. Ei mennyt suunnitelmien mukaan, harmitteli Antti Pennanen keskiviikon kamppailun jälkeen.

Näihin kahteen asiaan jukurijoukkueen tulee saada muutosta, mikäli joukkue haluaa täydestä pistepotista taistella. SaPKo voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen pari viikkoa takaperin 4-1-lukemin ja tulee varmasti kovalla raivolla myös revanssiviikonlopun avaukseen.

Jatkuuko voitokas vire?

Kotijoukkue SaPKo on täysin päinvastaisessa suunnassa vierailijaansa nähden, sillä se on edellisistä viidestä ottelustaan voittanut kolme ja onnistui myös pistämään TUTOn tiukoille. 

Joukkueen tehoista päävastuun on kantanut Juuso Forsströmin johtama ykkösketju, jossa laidoilla viilettävät Mikko Nuutinen ja Miika Roine. Viime peleissä myös Pekka Niemimaan johdolla kakkosketju on alkanut löytämään tehovireensä, joka lupaa hyvää pässipaidoille Jukureita vastaan.

Keskiviikon kamppailussa SaPKo kaatoi Peliitat voittomaalikisassa 4-3. Voittoa hieman laimentaa se, että SaPKo johti kamppailua jo 3-0-numeroin, mutta Peliitat nousi toisen erän lopun ja päätöserän aikana tasoihin. Parannettavaa siis löytyy myös kotijoukkueen pelaamisesta ja sen tiedostaa myös joukkueen valmentaja Janne Sinkkonen.

− Emme ole vielä lähelläkään siellä, missä meidän pitäisi olla pelaamisen suhteen. Ensimmäisessä erässä pääsimme 3-0-johtoon, mutta kun 60 minuuttia tuli taululle, niin hups, saimme ainakin pisteen. Että kyllä se oli sen verran karmea 60-minuuttinen, hän totesi Peliitat-ottelun jälkeen.

Joukkueiden kokoonpanoihin ei ole suuria muutoksia odotettavissa, vaan molemmat jatkavat pitkälti samoilla miehityksillä kuin keskiviikkona.

Seuraa Heitä

Pekka Niemimaa #13 |

Keskushyökkääjä

Isokokoinen hyökkääjä on iskenyt edellisissä kahdessa ottelussa kolme tehopistettä ja tulee aiheuttamaan hankaluuksia varmasti myös jukuripuolustukselle.

Nestori Lähde #19 |

Laitahyökkääjä

Jukureiden duunariosaston pelaaja on ollut viime otteluissa joukkueensa parhaimmistoa ja pelannut tutun rämäpäiseen tyyliinsä. Samoja otteita tarvitaan myös SaPKoa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle