KooKoolla edessä hikinen viikonloppu - onko Peliitoista yllättämään?

MESTIS / Ennakko
Miika Heikkilä on isojen maalien mies. Löytääkö ratkaisijan viitta Heikkilän niskaan perjantaina?
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Mitä olisikaan revanssiviikonloppu ilman Peliittojen ja KooKoon kohtaamista eli Kymijoen derbyä? KooKoo on aina ennakkosuosikki, mutta sisukas Peliitat taistelee sitkeästi napaten välillä voittojakin. Tällä kaudella molemmat ovat voittaneet toisensa kotiyleisöjen edessä. Onko Peliitoista haastamaan vai jyllääkö KooKoo voitosta voittoon läpi viikonlopun?

Kotijoukkue Peliitat on alkukaudesta sortunut epätasaiseen suorittamiseen. Liian usein heinolalaiset antavat vastustajalle pari maalia etumatkaa ja joutuvat siten takaa-ajoasemaan. Peliitat on monta kertaa taistellut hienosti ottelun tasoihin, mutta johto-osumaan vaadittavaa energiaa ei kuitenkaan ole enää löytynyt.

Peliitoille onkin erittäin tärkeää avata maalihanat ensin, jotta KooKoo ei pääse karkumatkalle. Heinolalaiset tarvitsevatkin nyt sitä kuuluisaa 60 minuutin suorittamista. 

Peliittojen vahvuudeksi on nostettava maalinteko-osaston leveys. Onnistumisia on sadellut hieman joka ketjulle ja joka pelaajalle. Yli viisi ottelua pelanneista vain kaksi pelaajaa on vielä kiikaritehoilla. Kymmenen pisteen rikkojia on jo seitsemän. 

Peliitoilta ainoa melko varma poissaolija on Roope Elimäki. Aloittava maalivahtikin on arpa, sillä Antti Rautiola päästi keskiviikkona SaPKoa vastaan kolme maalia avauserään. Heikki Tuomisto pelasi loput pelistä ja piti maalinsa tyhjänä, joten valmennusjohto saattaa antaa Tuomistolle vastuuta perjantaina. 

Vajaamiehinen KooKoo täynnä kysymyksiä

KooKoon keskiviikkoilta oli monellakin tapaa katastrofi. Joukkue kärsi ensimmäisen kotitappionsa hieman nolostikin 1-4 LeKiä vastaan ja samalla kouvolalaisten sairastupa sai harmillisia lisäyksiä. Mika Koiviston ja Arttu Heikkisen loukkaantumiset on kova kolaus KooKoolle. 

− Kaksi työteliäintä äijää putosi pois. Koivisto ainakin on pitkään sivussa. Olkapäähän sattui pahasti, ja hän lähti kumipyörillä pois, kertoi päävalmentaja Petri Mattila keskiviikon ottelun jälkeen Kouvolan Sanomille. 

KooKoo ansaitsi tappionsa keskiviikkona. Laiskasti pelannut ryhmä ei saanut hyökkäyspäässä kuvioitaan kuntoon, eikä maalia kohti viuhunut läheskään tyydyttävä määrä laukauksia. Yllätysvalmiita Peliittoja vastaan laiskaan pelaamiseen ei ole varaa. 

KooKoo on rutinoitunut, voittamaan oppinut joukkue, mutta loukkaantumiset voivat sekoittaa etenkin erikoistilannepelaamista. Peliitat saa jalkeille kutakuinkin terveen miehistön, joten yllätyksiä voi olla tiedossa. Kymijoen derby ei varmasti petä tälläkään kertaa. 

Seuraa Heitä

Miika Heikkilä #9 |

Hyökkääjä

Heikkilä latoi keskiviikkona tauluun pisteet 2+1. Torstainakin Pelicansin liigajoukkueessa vieraillut Heikkilä on ratkaisija isolla ärrällä.

Aki Kangasmäki #47 |

Hyökkääjä

Kangasmäki oli KooKoon ainoa onnistuja keskiviikkona. Kärkipelaajilla on kasvojenpesun paikka surkean esityksen jälkeen ja Kangasmäki on oivallinen pelimies johtamaan joukkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle