Jukurit ryöstöretkelle Kajaaniin

MESTIS / Ennakko
Keksiikö Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen uudet kuviot Hokin nujertamiseen?
Kuva © Antti Varonen
Hurjaan vireeseen viime otteluissa äitynyt Hokki saa vieraita Mikkelistä, kun Jukurit saapuu Kajaaniin hakemaan revanssia joukkueiden edellisestä kohtaamisesta.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluneella kaudella kahdesti. Ensimmäinen ottelu Kajaanissa päättyi Jukureiden voittoon 4-3. Viimeisin kohtaaminen oli viime viikon lauantaina Mikkelissä, kun Hokki vei kolme pistettä mukanaan luvuin 3-2.

Hokki viilettää viiden ottelun voittoputkessa. Kajaanilaisten vire on kunnossa, sillä viime viikolla joukkue onnistui voittamaan Mestiksen kolme kärkijoukkuetta. Kotikaukalossa kaatui KooKoo 3-0 ja TUTO 4-1. Onnistuneen viikon kruunasi lauantainen voitto Jukureista.

Jukureiden edelliset ottelut ovat sen sijaan olleet mollivoittoisempia. Viidestä edellisestä ottelusta on tullut ainoastaan kaksi voittoa: Peliitoista luvuin 6-3 ja LeKistä 4-2. Erityisesti kotiottelut ovat tuottaneet sarvipäille suuria hankaluuksia.

Kajaanilaiset ovat hyvän tekemisen lisäksi pystyneet käyttämään maalipaikkansa hyödyksi, mikä on vapauttanut pelaamista huomattavasti. Erityisen tärkeää Hokille oli maalintekijä Riku Toivon onnistuminen maalinteossa kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

Jukureiden yksi kauden kompastuskivistä on ollut kamppailupelaaminen ja siinä on edelleenkin parannettavaa. Taitavasta joukkueesta löytyy lisäksi edelleenkin liikaa vapaamatkustajia, joita tavalliset runkosarjamatsit eivät tunnu sytyttävän. Tässä on tapahduttava muutos, mikäli mikkeliläiset haluavat kurssinsa kääntää.

Hokki saa tähänkin otteluun apua maalinsuulle, kun KalPa-laina Samu Perhonen pelaa viimeisen ottelunsa linnapaidassa ennen paluuta Liigaan. Edellisessä ottelussa Jukureitakin vastaan pelanneen Perhosen visiitti Kajaanissa on ollut onnistunut ja maalivahti onkin pysäyttäynyt kiekkoja kiitettävästi torjuntaprosentilla 94,66.

Jukureilta lasarettiosastolla ovat edelleen Juuso Akkanen, Samuli Piipponen ja Juuso Sipola, mutta pienestä sairastelusta kärsinyt hyökkääjä Riku Pitkänen palannee mikkeliläisten kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Riku Toivo #14 |

Laitahyökkääjä

Alkukaudesta Toivo joutui jopa katsomoon, mutta on iskenyt maalin kahdessa perättäisessä ottelussa. Jatkuuko maalintekijän putki?

Ilkka Vaarasuo #3 |

Puolustaja

31-vuotias Jukureiden peruspakki, jolle suodaan paljon vastuuta alivoimalla. Hoitaa oman roolinsa tyylillä ja saa harvoin moitteita valmennukselta.

» Lähetä palautetta toimitukselle