SaPKo isännöi huonosti viihtyviä vieraita Heinolasta

MESTIS / Ennakko
Antti Rautiolan huippuvireen jatkuminen on Peliittojen pisteryöstöhaaveiden perusedellytys
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@peliitat.fi
Kotivireensä löytänyt SaPKo on etulyöntiasemassa tärkeässä "kuuden pisteen" ottelussa Savonlinnassa. Heinolan Peliitat on esiintynyt kauden vierasotteluissa tuloksellisesti vaisusti. Peliitat on pystynyt voittamaan seitsemästä vierasottelustaan vain yhden.

Savonlinnan SaPKo on saanut pelikonseptinsa toimimaan ja kuudesta viimeisestä ottelusta se on jäänyt pisteittä vain kerran. Suksi luistaa etenkin kotijäällä, jossa SaPKo on jäänyt ilman pisteitä viimeksi yli kuukausi sitten ja tuolloinkin tappio tuli kunniakkaan taistelun jälkeen 2-3 Jukureille.

SaPKon viime viikko sisälsi kolme ottelua, joista kaksi vieraissa Vantaalla ja Keuruulla. Reissupeleistä oli tuomisena kolme pistettä, kun SaPKo kukisti K-Vantaan Tikkurilassa maalein 5-2. Keuruulla KeuPa oli vahvempi maalein 2-1. Lauantaina kotipelissä SaPKo taisteli hyvin TUTOa vastaan häviten jatkoajalla 4-5.

- Kolme peliä tälle viikolle. Viime viikko oli rankka vierasreissujen vuoksi. Kauden alku on sisältänyt ylä ja alamäkiä. Peli on välillä hajonnut mm. JYP-Akatemiaa ja Peliittoja vastaan. Kotona ollaan pelattu vahvasti, ynnäilee SaPKo-valmentaja Janne Sinkkonen savolaisten lähtökohtia uudelle peliviikolle.

Peliitat katkaisi lauantaina viiden ottelun tappioputkensa JYP-Akatemian kustannuksella. Peliitoilla on SaPKon tavoin kolmen ottelun viikko takana. Peliitat pelasi kenties kauden parhaan vieraspelinsä Kupittaalla, mutta kaatui henkilökohtaisiin töpeksöinteihin ja TUTO korjasi potin lukemin 5-3.

Sama laulu jatkui perjantaina Lempäälässä LeKin vieraana, jossa isot henkilökohtaiset virheet avittivat LeKin 4-2 voittoon. Lauantaina Peliitat pelasi kotijäällään vahvasti kaataen sarjakolmosen JYP-Akatemian maalein 3-1.

Peliittojen pelejä on leimannut ailahtelevaisuus ja isot henkilökohtaiset virheet omassa päässä. Viime lauantaina kaikki palaset loksahtivat kuitenkin kohdalleen. Myös maalivahti Antti Rautiola äityi lauantaina huimaan vireeseen ja esitti otteita, joita heinolalaisten maalilla jatkossakin tarvitaan.

Sinkkonen tuntee illan vastustajan kuin oman kalsarinsa lahkeet. HeKissä ja Peliitoissa vuosikausia vaikuttanut partasuu odottaa Peliittojen kohtaamista jälleen vesi kielellä.

- Kahden hyvin liikkuvan joukkueen ottelu tiedossa. Se kumpi tekee huolellisemmin työnsä voittaa. Tolppien välissä seisovista miehistä on paljon kiinni. Erikoistilanteet ratkaisevat ja niitä on tässä treenattu.

Peliittojen otteet kiinnostaa Sinkkosen historiasta johtuen edelleen vastustajana tavanomaista enemmän.

- Kyllä tulee Peliittojen pelien yleisömääriä ja tuloksia katsottua vähän tavanomaista tarkemmin. Hyvä porukka siellä on kasassa. Kerran heitä vastaan sarjassa pelattu ja pisteet Peliitoille 3-0. On siellä tuttuja pelaajia ja sellaisia joiden kanssa olen samaan aikaan pelannutkin.

Peliittojen avainpelaajien vaarallisuus onkin hyvin Sinkkosen tiedossa ja keinoja mm. tehopuolustaja Ville-Veikko Väkeväisen pysäyttämiseksi on mietitty.

- Väksyltä tila pois. Vellu (Ville-Matti Koponen) on Michal Kristofin tapainen pelaaja. Heiltä pitää myös saada tila ja kiekot puolustamalla pois.
Joukkueiden kokoonpanoissa ei nähtäne mullistavia muutoksia. SaPKon Mika Mörsky tehnee paluun kaukaloon keskiviikkona. Joona Manninen palaa maajoukkuetauon jälkeen. Niklas Huovila on sivussa toistaiseksi. Antti Leskinen lienee todennäköisin valinta maalin suulle.

Peliitoilta sivussa on pitkää sairaslomaa viettävä Roope Elimäki. Pelicansissa lainalla ollut Miika Heikkilä palannee Peliittojen ykköskentän laidalle. Puolustaja Jaakko Lehtonen on pelikelpoinen hänen lusittuaan viikonloppuna kahden ottelun pelikieltonsa. Loistavia otteita lauantaina esittänyt Antti Rautiola on potentiaalinen ehdokas Peliittojen ylä ja alamummojen suojelijaksi.

Seuraa Heitä

Kristian Kangas #16 |

Hyökkääjä

Peliitoissa viime kaudella vaikuttanut Kangas ei ole päässyt SaPKossa vielä tehopisteillä mässäilemään. 13 ottelua on poikinut 1+2 tehopistettä. Potentiaalia löytyy varmasti enempäänkin.

Ilari Metsola #25 |

Puolustaja

Vielä viime kaudella Savonlinnassa pelannut HIFK-kasvatti palaa vanhalle työpaikalleen. Ryskyttelee varmasti mielellään meheviä tööttejä tuttujen kaukalon reunojen liepeillä. Ei epäilystäkään etteikö puolustaja syttyisi tähän otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle