Hokille vieraita länsirannikolta

MESTIS / Ennakko
Saako Hokki juhlia TUTOn kustannuksella?
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Kolmen ottelun voittoputkessa seilaava Hokki saa perjantai-iltana vieraita Turusta. Sarjataulukossa sijalla neljä majaileva TUTO saapuu Kajaaniin kahden pelin mittaisen vieraspelikiertueensa ensimmäiseen kamppailuun. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi syyskuun lopulla TUTOn voittoon 5-3.

Isäntäjoukkue Hokin edesottamukset viime aikoina ovat olleet nousujohteisia. Viime viikkoisen 0−8-kotitappion jälkeen kajaanilaiset saivat kuitenkin ryhtiä otteisiinsa. Perjantai-illan isäntien pistesarakkeeseen merkattiin viime viikonlopun Etelä-Suomen vieraskiertueen jäljiltä yhteensä viisi pistettä, kun Hokki kävi hakemassa tärkeät päänahat Vantaalta ja Heinolasta.

Kuluva viikko alkoi Hokin kannalta loistavasti. Hallitseva mestari KooKoo kaatui kotikaukalossa puhtaasti 3−0 lähinnä nöyrän puolustuksen ja huikean maalivahtipelin turvin.

Maalivahtipelissä on Hokin sauma myös perjantaina TUTOa vastaan. KalPasta vielä tämän viikon Kainuussa lainalla oleva Samu Perhonen on ollut Hokin tärkein yksittäinen tekijä kolmessa viime voitossa.

Maalivahtipelin lisäksi kotijoukkueen vahvuudeksi voi laskea ratkaisijoiden laajan rintaman. Viimeisissä otteluissa on tehoja löytynyt mukavasti jokaiselta kenttäkoostumukselta.

Vierasjoukkue TUTOn viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi viime lauantaina Jyväskylässä. Turkulaiset kasasivat kuitenkin rivinsä, ja keskiviikkona Kupittaalle vieraaksi saapunut Peliitat kaatui tasaisen varman suorituksen jälkeen luvuin 5−3.

Vastuu TUTOn maalinteosta on ollut lähinnä pistepörssin kärjestä löytyvän Tuukka Pulliaisen johtaman tehoketjun harteilla. Vaikka Peliittoja vastaan tehot jakautuivatkin hieman tasaisemmin, voittoa hamuavan kotijoukkueen on pystyttävä pysäyttämään turkulaisten ykkösketju.

Ennakkosuosikin viittaa ottelussa kantaakin vierailija. Jos Hokki pystyy kuitenkin esittämään samanlaisia otteita kuin keskiviikkona, ei kotivoittokaan olisi yllätys.

Seuraa Heitä

Lasse Uusivirta #34 |

Puolustaja

Keskiviikon KooKoo-pelissä debyyttinsä tehnyt puolustaja onnistui heti maalinteossa ja oli muutenkin vakuuttava. Onnistuuko Uusivirta auttamaan joukkuettaan myös perjantaina?

Miikka Tuomainen # |

Laitahyökkääjä

Yli 400 Liiga-ottelua pelannut kolossaalinen hyökkääjä on onnistunut maalinteossa kuluvalla sesongilla vain kerran. Heräisikö nukkuva jättiläinen Kajaanissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle