Jukurien ykkösnyrkki välttelee kiikaritehoja

MESTIS / Ennakko
LeKi ja Jukurit ottavat yhteen Lempäälässä.
Kuva © Antti Varonen
Molemmat joukkueet kärsivät viikonloppuna tappiot kotonaan. Jukurit hävisi K-Vantaalle ja LeKi sai todistaa KeuPan tappioputken katkeamista aitiopaikalla. Jukurit tarvitsee voiton säilyttääkseen turvallisen johdon, sillä KooKoo vaanii jo kahden pisteen päässä. LeKi tarvitsee kipeästi pisteitä pysyäkseen pudotuspeliviivan yläpuolella.

Jukureilla on tämä kauden pisin tappioputki alla, kun viime viikolla SaPKo voitti kotonaan Jukurit 4-1 ja K-Vantaa Mikkelissä vastaavin lukemin. Molemmissa otteluissa sarvipäiden otteita leimasi haluttomuus, eikä joukkue saanut kunnon hyökkäyksiä vastustajan päätyyn.

LeKillä on allaan kolme tappiollista ottelua, joista kahdesta on mukaan tarttunut kuitenkin arvokas sarjapiste varsinaisen peliajan päätyttyä tasan sekä KeuPan että K-Vantaan isäntänä. LeKi on ollut vaikea vastustaja kaikille Mestis-joukkueille, vaikka pistetili ei olekaan karttunut samassa suhteessa. 

Dominik Hrachovina on ollut tasaisen varma suorittaja maalillaan torjuen kiekkoja  91,81 prosentin varmuudella. Torjuntoja on miehelle kertynyt 269 yhdeksässä ottelussa. Hrachovina on venynyt kiekon tielle siis keskimäärin 30 kertaa ottelussa. Vertailun vuoksi TUTOn Kaapo Kähkösen vastaava lukema on hieman vajaat 25 torjuntaa ottelua kohden.

Jukurien alkukauden vaarallisimmat pelaajat Anthony Guttig ja Niko Laakkonen ovat jääneet pisteittä molemmissa tappiollisissa otteluissa. Joukkueen ykköskenttä on sementoitunut Riku Pitkäsen, Guttigin ja Laakkosen trioksi eikä muista kentällisistä ole vielä löytynyt toimivaa yhdistelmää tukemaan maalintekoa.

Loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet ketjukoostumusten vakiinnuttamista, kun kakkosketjun sentteriksi kaavailtu Iivo Hokkanen on kärsinyt loukkaantumisista. Hokkanen on pukenut yhdeksään peliin.

Myös joukkueen kapteenin Juuso Akkasen poissaolo vaikuttaa joukkueen esityksiin. Akkanen on harjoitellut joukkueen mukana jo useamman viikon, joten ensiesiintyminen tällä kaudella nähtäneen lähiaikoina.

Mestiksen tehokkainta ja tehottominta ylivoimaa

Jukurit on osunut tolppien väliin ylivoimalla 24 kertaa alkukauden aikana, kun LeKin vastaava saldo on yhdeksän maalia. Jukureilla tulee kuitenkin olemaan vaikeaa LeKiä vastaan, mikäli Hrachovina jatkaa maalilla, eikä ykkösnyrkki löydä toisiaan.

Jukurien ylivoimakoostumus Santeri Lukka-Guttig-Pitkänen-Laakkonen-Timo Hiltunen on ollut tehokas, mutta kuten 5-5 -pelaamisessa, myös ylivoimalla toista maalintekoon tasaisesti pystyvää koostumusta ei ole löytynyt. 

Lempäälä-Tampere-Lempäälä

LeKin kokoonpano selvinnee seurajohdollekin vasta pelipäivän aamuna, sillä lauantaina kokoonanossa olleet Ville-Vesa Vainiola ja Aleksi Elorinne olivat tiistai-iltana Tapparan liigamiehistön mukana Vaasassa. Muutenkin LeKin kokoonpano on elänyt tällä kaudella paljon loukkaantumisten sekä liigalainojen vuoksi.

Joukkueella on kuitenkin laaja rinki ja nyt kun yksi luottopuolustajista Miro Hovinen on jälleen pelikuntoinen, vakiintunevat kentälliset hieman. Joka tapauksessa LeKi tulee antamaan ahtaassa kotikaukalossaan kovan vastuksen Jukureille.

Seuraa Heitä

Roy Pihlström #14 |

Puolustaja

Tasaisen vahvasti molempiin suuntiin pelaava puolustaja tekee pyyteetöntä työtä ykkösvitjan pelinavaajana.

Miro Hovinen #22 |

Puolustaja

Ensimmäinen ottelu loukkaantumisen jälkeen meni totutellessa. Iso vahvistus LeKin puolustukseen, pystyy avaamaan peliä ja tekemään myös aika ajoin pisteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle