Jami Kauppi antaa vastuuta Noora Rädylle

MESTIS / Ennakko
SaPKo saapuu Kiekko-Vantaan vieraaksi keskiviikkona.
Kuva © Antti Varonen
Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona vieraita Savonlinnasta, kun SaPKo luistelee jäälle TIkkurilan Urheilupuistossa. Kiekko-Vantaa tekee suomalaista kiekkohistoriaa peluuttamalla maalinsuulla Noora Rätyä. Näin Rädystä tulee ensimmäinen suomalainen nainen, joka on pelannut Mestiksessä.

Keskiviikon Mestis-kierroksella kohtaavat Vantaalla Kiekko-Vantaa ja SaPKo. Ottelun kenties suurin yllätys ja odotus on Noora Rädyn peluutus Kiekko-Vantaan maalinsuulla. Onnistuuko 25-vuotias veräjänvartija yrityksessään torjua lohipaitoja. Ainakin päävalmentaja Jami Kauppi oli luottavainen ja odottaa naiselta vahvoja näyttöjä.

SaPKolla on takanaan vaihtelevia otteluita, mutta suurin niistä taitaa olla puhdas 4-1-voitto Mikkelin Jukureista. Joukkue oli löytänyt oman menestyksen ketjunsa, kun yhteen olivat pelanneet Miika Roine-Joonas Toivanen-Mikko Nuutinen. 

Maalinteko oli tökkivää, vaikka viime viikonlopun pelit toista olettivat. Joukkueen maalivahti Antti Leskinen torjui viime viikonlopulla nollapelin, mutta sen jälkeen tahti on ollut hieman ailahtelevaista. Petteri Similä ei myöskään saanut itsestään kaikkea irti oikeastaan missään vaiheessa.

Kiekko-Vantaa vahvana SaPKoa vastaan

Sininutut ovat pelanneet kotiottelunsa vaihtelevaisesti. Seitsemän ottelun kotiotteluiden saldona on ollut kolme voittoa ja neljä tappiota. Vantaalaisten peli kulminoituu lähinnä nuoriin lupauksiin. Iikka Kangasniemi on osoittanut erinomaisia otteita nopeilla harhautuksilla siniviivan tuntumassa. Taskuraketti on löytänyt hyvän pelivireen.

Vaikka Kiekko-Vantaa hävisi Hokille kotonaan 1-6, on heillä takanaan myös ilahduttava voitto Mikkelin Jukureista vieraissa. Jos lohipaidat saavat pelin kulkemaan, he keräävät arvokkaita sarjapisteitä. Nuoret pelaajat ovat tekemässä hyvää työtä ja lähtevät piakkoinkin vantaalaisten leiristä.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kauppi on sitä mieltä, että Rätyyn voi luottaa.

− Tämä peluutus on päätetty jo kauan aikaa sitten, Kauppi mainitsee.

Vantaalaiset ovat pitkälle yhden ketjun joukkue. Ykkösketjua johtaa rautaisella otteella Tomi Tuomisto, joka on tehtaillut pisteet 6+15. Hänet tapaa runkosarjan pistepörssin johtajana. 

Seuraa Heitä

Noora Räty #41 |

Maalivahti

Illan suurin mielenkiinto kohdistuu kotijoukkueen maalipuiden väliin, kun Räty tekee Mestis-debyyttinsä.

Juuso Forsström #91 |

Keskushyökkääjä

Hyökkkääjä on ollut viime aikoina tehokkaalla pelipäällä ja tehoja odotetaan myös Vantaata vastaan, mikäli pässipaidat haluavat pistetilastoaan kartuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle