Levännyt LeKi isännöi KeuPaa

MESTIS / Ennakko
Onnistuuko KeuPa ohittamaan erinomaisesti kauden aloittanutta Hrachovinaa?
Kuva © Timo Savela
Kotijoukkue Lempäälän Kisa lähtee otteluun paremmin levänneenä, sillä joukkue oli tulessa viimeksi keskiviikkona TUTOn vieraana. Turussa vaille sarjapisteitä jäänyt LeKi haluaa voittaa ja tarvitsee pisteitä säilyttääkseen asemansa Mestiksen keskikastissa. KeuPan kokoonpano on alkanut tasaantua, mikä varmasti näkyy ehjempänä kokonaisuutena kaukalossa.

LeKillä ei ollut mahdollisuuksia TUTOa vastaan Kupittaan koleassa syysillassa, vaikka loppulukemat olivatkin tiukat 3-1. Dominic Hrachovina joutui torjuntatöihin 35 kertaa ottelun aikana ja piti vierasjoukkueen iskuetäisyydellä. LeKin orastava pisteputki katkesi ikävästi ja joukkue haluaa takaisin voittojen tielle.

Pelikuntoon jo keskiviikoksi toipunut Miro Hovinen tuo syvyyttä LeKin puolustuspäähän, mutta ihmemies hän ei ole. KeuPa on jäänyt nollille ainoastaan LeKiä vastaan kauden toisessa ottelussaan sekä KooKoota vastaan vieraissa.

Viimeisissä 10 ottelussa joukkue on onnistunut maalinteossa ja maalit ovat jakautuneet tasaisesti. Joukkueen 35 tehtyä maalia ovat jakautuneet 17 eri pelaajalle. Useimmin maalinteossa on onnistunut joukkueen kapteeni Taneli Maasalo

Lekillä on ollut ongelmia maalinteossa, sillä joukkue on osunut tolppien väliin vasta 26 kertaa, mikä on heikoin tulos Mestis-joukkueista. Lauantai-iltapäivänä onnistujia tarvitaan, sillä ottelusta on lupa odottaa vierailijoiden osalta jälleen kerran hyökkäyspainotteista, monimaalista kamppailua, jolloin puolustus on usein unohtunut noviisijoukkueelta. 

LeKin maalinteko on kuitenkin parantunut, ja viime viikko antoi viitteitä paremmasta huomisesta ja joukkue vaikutti oppineen myös voittamaan. Kuluva viikko palautti joukkueen maanpinnalle kahdella tappiolla. Miikka Männikön sekä Jussi Pesosen on nostettava tasoaan ja johdettava joukkuetta hyökkäyspäässä.

Tilastojen valossa KeuPan maalivahtiosasto jää loistavan alkukauden pelanneen Hrachovinan varjoon, mutta Petri Pitkänen ja Erno Suomalainen ovat osoittaneet kuuluvansa Mestikseen. Hyvänä iltana ja uhrautuvan puolustuspelin avulla joukkueen maali on hyvin varjeltu. Vielä tuo hyvän ja huonon illan ero on liian suuri.

Riittääkö KeuPan kunto?

KooKoo pyöritteli KeuPasta 4-2 voiton perjantaina. KeuPa antoi hyvän vastuksen läpi ottelun, mutta KooKoo vei pistepotin rutiinilla mukanaan Kouvolaan.

KeuPan peli-ilmeestä huomaa, että joukkue haluaa pois jumbosijalta, mutta riittääkö pelkkä asenne Lempäälän Kisan kotiyleisön edessä? Mikäli perjantai-illan tappio ei vienyt keuruulaisten iskukykyä, ei LeKille riitä perustason onnistuminen lauantaina.

Seuraa Heitä

Kaarlo Jormakka #15 |

Laitahyökkääjä

Jormakka on parantanut peliään kauden edetessä ja on noussut avainpelaajaksi kapteeni Maasalon ollessa sairastuvalla.

Miikka Männikkö #12 |

Laitahyökkääjä

Palaako joukkueen kultakypärä johtamaan joukkuettaan myös pisteiden avulla?

» Lähetä palautetta toimitukselle