Akatemia hakee katkoa syöksykierteelleen Kajaanista

MESTIS / Ennakko
Näitä kuvia jyväskyläläiset kaipaavat lisää.
Kuva © M.Oksanen
Keskiviikkona Kajaanissa toisistaan mittaa ottavat Hokki ja vierailijaksi saapuva JYP-Akatemia. Kummankin joukkueen pelissä on näkynyt rakoilua, joka on ajanut etenkin vierailijat pienimuotoiseen syöksykierteeseen.

Isäntäjoukkue Hokki ei viikonlopun otteluissa juuri vakuuttanut, vaikka kajaanilaisten pistetili karttuikin kolmella pisteellä. KeuPa HT kaatui perjantaina ainoastaan vahvan toisen erän johdosta. Lauantaina Hokki teki hukkareissun Savonlinnaan, kun SaPKo päihitti kajaanilaiset lukemin 4-1.

Suuri määrä lainapelaajia on sotkenut kajaanilaisten joukkuepeliä. Koska lähes joka ottelussa on ollut uusia lainapelaajia, pelaajien välille ei ole päässyt syntymään kemiaa, mikä on sotkenut isäntien peliä entisestään. Hokin valopilkuksi on muodostunut nuorisoketju Niklas Näppi - Antti Kalapudas - Santeri Vuoti, kun kolmikko on päästetty pelaamaan yhdessä.

Hokki on ollut alkukaudella sarjan heikoin kotijoukkue, ja tähän tilastoon kajaanilaiset kaipaavat kipeästi muutosta. Yksi Hokin voittojen tielle palauttava ase voisi olla vaarallinen ylivoimapeli, joka on tehnyt toiseksi eniten ylivoimamaaleja Mestiksessä. Hokki kaipaisi myös tasaisuutta maalinsa suulle, sillä Antti Lehtonen ei ole vakuuttanut viime aikoina.

Kajaanin kirous murtunut - sama jatkuu?

Ensimmäiset kierrokset vakuuttavasti esiintynyt JYP-Akatemia on valahtanut sille tasolle, jolla joukkue paremmin muistetaan. Viime viikon kolme ottelua tuottivat vain yhden pisteen, kun hurrikaaninutut hävisivät LeKille 3-2 voittolaukauskilpailun jälkeen. Viikonloppuna Akatemia hävisi Jukureille ja KooKoolle maalierolla 9-4.

Suurin ongelma jyväskyläläisten pelissä on esiintynyt viisikon rakoiluna erityisesti puolustuspäädyssä. Erityisesti nopeissa hyökkäyksissä joukkue on hätää kärsimässä ja vastustajat ovat päässeet iskemään runsaasti maaleja maalinedustalta.

Akatemian hyökkäysarseenalista löytyy runsaasti potentiaalia, mutta viime aikoina hyökkäyspelistä on puuttunut viimeinen silaus maalintekoon vaadittavaa röyhkeyttä. Erityisesti alkukaudella pisteillä juhlinut kolmikko Joose Antonen - Topi Nättinen - Julius Nättinen on väläytellyt juonikkuutta, mutta tehopisteet ovat jääneet vähiin.

JYP-Akatemia on vieraillut tällä kaudella jo kertaalleen Kajaanissa. Tuossa ottelussa päättyi jyväskyläläisten kannalta varsin synkkä ajanjakso, sillä Akatemia ei ollut voittanut yhtäkään runkosarjaottelua Kajaanissa liki kolmeen vuoteen. Loppulukemat kirjattiin jyväskyläläisille 1-4 ja samaa tavoittellaan myös tässä ottelussa.

Seuraa Heitä

Balázs Sebők #86 |

Keskushyökkääjä

Pelasi harjoituskaudella vahvasti ennen loukkaantumistaan. Paluunsa jälkeen onnistunut väläyttelemään, josta osoituksena kauden avausmaali lauantaina SaPKoa vastaan. Jatkuuko sama tahti?

Joose Antonen #48 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Antosen kiekollinen taito on jo varsin mallikkaalla tasolla, mutta hän sortuu ajoittain liialliseen neppailuun. Pystyy nousemaan esille hyvässä, mutta liikaa myöskin pahassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle