Jatkuuko Jukurien putki?

MESTIS / Ennakko
Riittävätkö Michal Kristofin kynäilyt katkaisemaan Jukurien voittoputkea?
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Peliitat matkustaa Kalevankankaalle katkaisemaan sarjajohtajan yhdeksän ottelun voittoputkea. Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä Jukurit on tehnyt vakuuttavaa jälkeä kotikaukalossaan.

Jukurien lento on ollut melkoista. Joukkueen voittoputki on todella pitkä, ja kotikaukalosta täydet pisteet ovat lähteneet vierailijan mukaan vain kerran. Peliitoilta vaaditaan täydellistä onnistumista, mikäli joukkue mielii saada pisteenkin mukaansa Kalevankankaanlta

Jukureiden ykkösketju on ollut joukkueen syömähammas koko alkukauden. Viime viikolla ykkösketju Niko Laakkonen-Anthony Guttig-Riku Pitkänen oli hieman pimennossa, mutta vastaavasti esimerkiksi Timo Hiltunen otti isoa roolia tehojen merkeissä.

Jukurit on pelannut voittoputkensa aikana ottelunsa lähes saman kaavan mukaan. Joukkueen pelille on ollut tyypillistä tehokas avauserä, jossa se on repäissyt kahden-kolmen maalin johdon ja sen jälkeen tyytynyt puolustamaan johtoaan viisaasti.

Jukurit on myös tehnyt sarjassa eniten ylivoimamaaleja ja viime aikoina ylivoima onkin ollut mallikkaan näköistä. Tilanteita pystytään luomaan paljon, vaikka tulosta ei aina tulekaan.

Peliitat vuoristoradalla

Peliiitojen kausi on ollut vuoristorataa. Joukkueen peli kulkee toisinaan kuin ajatus, ja toisinaan peli on kammottavaa selviytymistaistelua kelloa vastaan. Viime viikolla peli kulki erittäin mallikkaasti Hokkia ja KooKoota vastaan, mutta lauantaina KeuPa vei paikoin Peliittoja kuin sitä kuuluisaa litran mittaa.

Myös maalivahtipeli on ailahdellut pahemman kerran. Kauden alussa lähes maagisia otteita esittänyt Heikki Tuomisto ei ole pystynyt pitämään tasoaan. Myös Antti Rautiola on menettänyt paikoin erinomaisen torjuntavireensä. Tämä on näkynyt myös loppunumeroissa, jotka ovat repsahtaneet pariin otteeseen melko rumiksi.

Peliitat on toisaalta noussut muutaman kerran usean maalin takaa-ajoasemasta taistelemaan ottelun voitosta. Keskiviikkoillan vierasjoukkueen peli-ilme onkin muutamasta tappiosta huolimatta ollut poikkeuksellisen energinen ja suorastaan iloinen.

Joukkueelle on myös vihelletty eniten jäähyminuutteja (214 minuuttia), ja tämä ei tietenkään voi olla näkymättä lopputuloksissa. Kauden alun kotipeleissä Peliitat on selkeästi kärsinyt tarkasta ja paikoin ailahtelevasta tuomarilinjasta.

Joukkueilla ei kummallakaan ole suuria loukkaantumishuolia. Kokoonpanot säilynevät siis entisellään. Peliitoissa viime viikon pelannut Pelicansin Marko Pöyhönen palaa takaisin liigaympyröihin. Kotijoukkueen maalilla aloittanee Tadeas Galansky. Vieraiden verkkoa vartioi todennäköisesti Rautiola.

Seuraa Heitä

Roni Rukajärvi #51 |

Puolustaja

Ex-Jukuri ja yksi Peliittojen runkopuolustajista. Haluaa taatusti näyttää parastaan entisessä kotihallissaan. Syntyisikö vaikkapa komea ylivoimamaali?

Oula Palve #89 | HC Ajoie

Keskushyökkääjä

KooKoota vastaan paluun kokoonpanoon pienen tauon jälkeen tehnyt sentteri iski maalin perjantaina JYP-Akatemian verkkoon. Jatkuuko juonikkaan sentterin pisteputki?

» Lähetä palautetta toimitukselle