SaPKo hakee revanssia sarja-avauksesta

MESTIS / Ennakko
Lauantaina edessä on jälleen kova vääntö sarjapisteistä.
Kuva © Antti Varonen
Savonlinnan Pallokerho ja Kajaanin Hokki kohtaavat lauantaina toista kertaa kuluvalla Mestis-kaudella. Vierasjoukkue Hokki vei sarja-avauksen nimiinsä lukemin 2-4 ollen myös pelillisesti selkeästi edellä. SaPKolla on varmasti kova halu napata revanssi kotiyleisön edessä.

Kummankaan joukkueen alkukausi ei ole sujunut aivan odotusten mukaisesti. Suurimmat ongelmat ovat olleet molemmilla täysin päinvastaisilla osa-alueilla.

SaPKo on sarjassa vähiten maaleja tehnyt joukkue. Viime viikonlopun kotivoitot LeKistä ja K-Vantaasta antoivat osviittaa paremmasta, mutta tämän viikon kahdessa vierasottelussa savonlinnalaiset ovat onnistuneet maalinteossa vain kerran.

Hokki on iskenyt maaleja kovemmalla prosentilla, mutta omissa on vastaavasti soinut sarjassa neljänneksi eniten. Joukkueen ongelmana on ollut oman alueen puolustuspeli. Helppoja virheitä sattuu ja erityisesti kovan paineen alle joutuessaan nuori puolustajakaarti on ongelmissa.

Maalivahdeilta kaivataan tasaisuutta

Joukkueiden yhteinen ongelma on ollut ailahteleva maalivahtipeli. SaPKon veräjänvartijoista Antti Leskinen on onnistunut ajoittain, kuten viime viikon perjantaina, jolloin mies pelasi nollapelin LeKiä vastaan. Taso kuitenkin heittelee todella paljon jopa pelien sisällä. Leskisen aisapari Petteri Similä ei ole onnistunut saamaan yhtään kokonaista hyvää peliä alleen.

Myös Hokin maalivahtiosasto on esiintynyt epätasaisesti. Välillä kassarit saattavat venyä todellisiin huipputorjuntoihin, kun seuraavassa hetkessä löysä siniviivalaukaus saattaa lirahtaa maaliin. Jääkin nähtäväksi, saako perjantaina hyvän pelin KeuPaa vastaan pelannut Antti Lehtonen aloittaa toisen ottelun peräjälkeen, vai jatkuuko maalivahtien vuorottelu. Tällöin pelivuorossa olisi Tuomas Tolonen.

Ongelmia selättämään

Ottelu ratkeaa siihen, kumpi onnistuu paremmin selättämään omat ongelmansa. SaPKon joukkueesta hyvin on onnistunut kolmikko Miika Roine – Joonas Toivanen – Mikko Nuutinen, joka voi nousta avainasemaan kadonnutta maalijyvää etsittäessä.

Hokin vaarallisin syömähammas on ollut hurjaan syysvireeseen äitynyt puolustaja Risto Mattila. Hyökkäyspään lisäksi onnistumisia vaaditaan nyt myös omassa päässä koko puolustajakalustolta. KeuPa-ottelun kolmannen erän loppupuoliskolla kajaanilaisten puolustuspeli oli erinomaista, samaa tekemistä pyritään varmasti jatkamaan Savonlinnassa.

Seuraa Heitä

Miiko Hintz #15 |

Laitahyökkääjä

Osui edellisessä kotiottelussa kahdesti K-Vantaan verkkoon. Jatkuuko sama tahti jälleen lauantaina?

Christoffer Seppelin #21 | Hokki

Vasen laitahyökkääjä

Nopeajalkainen työmyyrä on tehnyt hyvää, näkymätöntä työtä Hokin alemmissa ketjuissa. Joko lauantaina syntyisi kauden avausmaali?

» Lähetä palautetta toimitukselle