Päättyykö Peliittojen kahden vuoden korpivaellus?

MESTIS / Ennakko
Peliitoilla on mahdollisuus edetä kauden ensimmäiseen voittoputkeen.
Kuva © Antti Varonen
Tasan viikko sitten tuli kuluneeksi päivälleen kaksi vuotta Peliittojen viimekertaisesta KooKoo-voitosta heidän kotikaukalossaan. Jatkaako tämä tilastofakta elämistään edelleen, vai onnistuuko Peliitat voittamaan kotikentällään pitkän tauon jälkeen KooKoon?

Kouvolan KooKoon seitsemän ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki koki edeltävänä keskiviikkona päätöksensä, kun Jukurit onnistui lannistamaan KooKoon nimekkään hyökkäysarsenaalin ja kuittasi itselleen voittomaalikilpailun kautta 1-0 voiton. 

Oranssimustien maalivahtipeli oli uomissaan, mutta muun muassa ylivoimatehokkuudessa jäi runsaasti toivomisen varaan. Vierasjoukkueen seitsemän jäähyn aikana kun joukkue ei onnistunut maalinteossa kertaakaan.

− Meillä oli ensimmäisen erän alussa seitsemän huippupaikkaa; viisi ylivoimalla ja kaksi tasakentällisin. Vastustajan maalivahti oli hyvä, ja ehkä meiltä puuttui hieman maskipelaamisen tukitoimintoja, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila analysoi seuran verkkosivuilla.

Kotijoukkue Peliitat isännöi KooKoota taskussaan makea vierasvoitto Kajaanin Hokista. Joukkue ajautui ensiminuuttien aikana jo 0-2-tappioasemaan, mutta joukkue näytti sinnikkyytensä ja nousi monien tapahtumien jälkeen voittoon lukemin 6-3. 

Vastaaviin alkuminuuttien etumatkoihin Peliitoilla ei ole kuitenkaan KooKoota vastaan varaa. Jokaisella joukkueen jäsenellä lienee tuoreessa muistissa kauden ensimmäisen ottelu KooKoota vastaan, jossa oranssimustat latoivat kolmeen ensimmäiseen minuuttiin kolme maalia ja peli oli käytännössä jo taputeltu.

Pienen lisäjännitteen otteluun tarjoaa joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen taklaus, jossa Peliittojen Aatu Viljanen taklasi rumasti KooKoon Niklas Appelgrenin laitaan. Viljanen on pelikieltonsa kärsinyt, mutta teko on varmasti kouvolalaisten muistissa edelleen. 

Kotijoukkueen kokoonpanoon tuli kuluneella viikolla myöskin muutoksia, kun seura ilmoitti purkavansa yhteisymmärryksessä Tuomas Santavuoren sopimuksen. 

Seuraa Heitä

Jesse Peltonen #18 | Titaanit

Hyökkääjä

HeKin ja Vierumäen juniorikoulun kasvatti on paljasjalkainen Peliittamies ja yksi tärkeistä Heinola-palasista joukkueessa. Pistetili ei vielä tällä kaudella ole karttunut. Jokohan nyt kolahtaisi?

Olli Julkunen #14 |

Laitahyökkääjä

Kouvolassa lempinimeä "Kaupunginjohtaja" kantava Julkunen on merkkauttanut yhdeksässä ensimmäisessä ottelussa neljä tehopistettä. Harjoitusottelut lupasivat erittäin paljon, mutta alkukausi on ollut toistaiseksi tehojen puolesta maltillisempaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle