Sama taistelupari, samat asetelmat

MESTIS / Ennakko
Joukkueiden edellinen kohtaaminen tarjosi katsojille hyvätasoisen ottelun vähämaalisuudesta huolimatta.
Kuva © Antti Varonen
LeKi ja SaPKo ottivat toisistaan mittaa viikko sitten Savonlinnassa. Nyt joukkueet kohtaavat taas, tällä kertaa Lempäälässä. Lähtökohdat eivät ole viikon takaisesta juurikaan muuttuneet, sillä LeKi majailee sarjan keskikastissa ja SaPKo pudotuspeliviivan alapuolella.

LeKi kampesi keskiviikkona JYP-Akatemian vieraana taisteluvoiton pitkän kaavan kautta numeroin 2-3. Voitto tuli joukkueelle tärkeään paikkaan, sillä tappioputki ehti venyä jo kolmen ottelun mittaiseksi. Etunenässä Valentin Claireaux, Antti Hilden ja etenkin Miikka Männikkö toimivat voiton takuumiehinä. Heidän panoksensa LeKin kannalta on myös jatkossa erityisen ratkaisevaa.

Joukkueen hyökkäyspäät onnistumiset ovat lähiaikoina olleet kortilla, joten tasapainoinen puolustus on pitkälti määritellyt lempääläisten iskukyvyn. SaPKoa vastaan puolustuspään pelaaminen korostuu entisestään, sillä joukkueiden pelityylit eivät eroa toisistaan. Myös LeKin kotipelaaminen voidaan asettaa eräänlaisena kysymysmerkkinä ilmaan.

LeKin nuoremmasta kaartista tason nousu on viime aikoina näkynyt Jonas Tanuksen ja Jesse Huhtalan otteissa. Myös Vilho Vilmavirta palasi loukkaantumisen jäljiltä joukkueen kokoonpanoon jo keskiviikkona. Muista pelaajista sairastuvalla edelleen ovat Jimi Santala ja Markus Jokinen.

Eilen Ässiä vastaan Tapparan liigamiehistön mukana olivat Dominik Hrachovina sekä Patrik Laine ja heistä jälkimmäinen on oletettavasti poissa kotijoukkueen vahvuudesta.

SaPKo pyrkii toistamaan viime viikon temppunsa

Vierasjoukkue SaPKo puolestaan kohtasi keskiviikon kierroksella TUTOn. Ottelusta joukkueelle jäi lopulta vain luu käteen, sillä TUTO vei pisteet varsin vahvan ja maltillisen esityksen jälkeen. LeKin nujertamiseen valmennusjohto tietänee tarvittavat keinot viime perjantain perusteella.

Pässipaitojen hyökkäyspään pelaaminen on piristynyt huomattavasti. Suurin syy lienee joukkueen uudistunut ykkösvitja. Miika Roine, Joonas Toivanen ja Mikko Nuutinen ovat SaPKon terävimmät syömähampaat. Kolmikko haastaa jatkuvalla energisyydellään vastustajan puolustuspalettia. 

Myös kärjen takana hääräävät Miiko Hintz ja Niklas Huovila ovat aukaisseet solmunsa ja pisteitä kertyy nyt tasaiseen tahtiin. Vastaavasti alemmat ketjut Joonas Hyttisen ja Juuso Forsströmin johdolla ovat olleet aika lailla pimennossa.

SaPKon tilanne loukkaantumisten suhteen jatkuu hyvänä. Kokoonpanokin lienee edellisten otteluiden tapaan melko muuttumaton.

Seuraa Heitä

Valentin Claireaux #34 |

Keskushyökkääjä

Laatupelaaja joukkueen mittapuulla. Kaivanut työhaalarit esille ja ottanut vastaan hänelle kaavailtua roolia.

Joonas Toivanen #12 |

Keskushyökkääjä

Kantaa vastuuta SaPKon ykkösketjun keskellä. Hyvä kemia Nuutisen ja Roineen kanssa näkyy saumattomana yhteistyönä.

» Lähetä palautetta toimitukselle