Putkihommia Jyväskylän illassa

MESTIS / Ennakko
Kurittaako Oula Palve entistä seuraansa?
Kuva © M.Oksanen
Kolmatta kertaa jo kuluvalla kaudella sarjapeleissä yhteen iskevät JYP-Akatemia ja Jukurit lähtevät otteluun melko erilaisista asemista. Jyväskyläläisryhmän tavoitteena on katkaista kolmen ottelun mittainen kotitappioiden putki, kun taas Jukurit pyrkii venyttämään voittoputkeaan jo yhdeksään otteluun.

Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet hyvin tiukkoja maalin pelejä. Ensimmäisen kohtaamisen Mikkelissä vei nimiinsä vierailija lukemin 1-2, mutta reilua viikkoa myöhemmin mikkeliläisryhmä korjasi täyden pistepotin numeroin 3-2. Toisilleen hyvin tutuista joukkueista on siis kyse, joten tämäkään ottelu ei todennäköisesti suurta muutosta voimasuhteisiin tuo.

− Edellisillä ei ole merkitystä, kun aina on uusi peli kyseessä. Joka kerta siihen on uudelleen valmistauduttava, sanoi Jukureiden kakkosvalmentaja Timo Turunen seuran kotisivuilla.

Jukurit kävi tiukan kamppailun keskiviikkona sarjan kärkitilasta KooKoon kanssa kellistäen kouvolalaisvierailijan vasta voittomaalikisassa Riku Pitkäsen tekemällä osumalla. Puolustussuuntaan Jukurit pelasi keskiviikkona erittäin järkevää peliä, mutta hyökkäyspäästä tehot puuttuivat. Myös useat typerät rangaistukset leimasivat mikkeliläisryhmän peliä ja niistä joukkueen täytyisikin päästä eroon, vaikka alivoima hyvin KooKoota vastaan toimikin.

− Videoita on katsottu ja sieltä nostettu asioita, joita lähdetään jatkojalostamaan, Turunen kertoi.

Maalivahtiosastolla päävalmentaja Antti Pennasella on myös mielenkiintoinen tilanne edessään. Alkukauden otteluissa aavistuksen ailahtelevia otteita esittänyt Ronan Quemener pelasi erinomaisen ottelun keskiviikkona heittäen samalla kovan haasteen viime viikolla huippuotteita esittäneelle Tadeas Galanskylle. Ranskalaisvahti aloittaa todennäköisesti myös perjantain kamppailun, mutta varmuus asiaan saadaan vasta pelipäivän aamuna.

− Pitkälti samalla kokoonpanolla pyritään menemään, mutta lopullinen kokoonpano selviää vasta perjantaiaamuna, totesi Turunen.

Juuso Akkanen, Samuli Piipponen ja Juuso Sipola miehittävät edelleen mikkeliläisryhmän lasarettiosastoa, mutta muuten joukkue on täysin terve.

Löytyykö vuoristoradan nousukohta?

Alkukaudesta voitosta voittoon edenneiden isäntien otteet ovat viime kierroksilla osoittaneet pieniä hiipumisen merkkejä. Edellisistä viidestä pelistään hurrikaanipaidat ovat voittaneet kaksi ja viime kierroksella se kärsi tappion kotonaan LeKille.

Tavallisesti vahvana kotijoukkueena tunnetun jyväskyläläisryhmän otteet kotikaukalossa ovat myös jättäneet muutenkin toivomisen varaa, sillä kolme edellistä kotiottelua on päättynyt tappioon.

LeKiä vastaan ottelu eteni tasaisissa merkeissä, mutta lopulta LeKi tuli viime hetkillä tasoihin ja nappasi lisäpisteen voittomaalikisassa. Jyväskyläläiskäskijä Jukka Ahvenjärvi harmitteli ottelun jälkeen, ettei joukkueen kaikkien viisikkojen pelaaminen ollut voittoon tarvittavalla tasolla.

− Ei saatu neljän viisikon peliä sille tasolle, mitä voiton ottamiseksi tarvitaan, Ahvenjärvi totesi.

Joukkueen kokoonpanoon ei kuitenkaan tästä huolimatta ole odotettavissa suuria muutoksia.

Seuraa Heitä

Atte Kukonlehto #72 | D-Kiekko

Keskushyökkääjä

22-vuotias hyökkääjä kuului keskiviikkona Akatemian pirteimpiin pelaajiin iskien samalla kauden avausmaalinsa.

Iivo Hokkanen #8 |

Keskushyökkääjä

Keskiviikkona paluun kaukaloihin tehnyt keskushyökkääjä raatoi vahvasti yli-ja alivoimilla, mutta tehot jäivät uupumaan. Joko Jyväskylässä pistetili avautuu?

» Lähetä palautetta toimitukselle