Kasikerhon kohtaaminen

MESTIS / Ennakko
Tuulettaako Peliitat vai viekö Hokki potin keskiviikkona?
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Kajaanin illassa kohtaavat Mestiksessä peräkkäin majailevat Hokki ja Peliitat. Joukkueilla on ollut alkukaudella omat murheensa, ja varsinkin kotijoukkue on suorittanut ajoittain odotuksiin nähden alakanttiin.

Molempien joukkueiden peli on ollut paikoin todella sekavan oloista. Syötöt eivät ole löytäneet perille ja maalinteko on takkuillut. Peliittoja onkin pitänyt pystyssä usein  erinomaisia otteita esittänyt maalivahti Heikki Tuomisto. Tuomiston torjuntaprosentti 93.48 on toiseksi paras koko Mestiksessä.

Peliitat saa rivistöönsä takaisin kaivatun lisäavun, kun Michal Kristof palaa kokoonpanoon liigavisiitiltään. Taiturin mukana Peliitoissa pelaa tällä viikolla myös Pelicansin Marko Pöyhönen. Joukkuetta kohdanneen flunssa-aallon myötä on kokoonpanosta mahdollisesti sivussa muutamia pelaajia. Lauantain kokoonpanosta puuttuneet Jukka Sompi ja Aatu Viljanen palannevat ruotuun. 

Peliitat on tuskaillut maalin teon kanssa. Viimeisten kahden ottelun aikana vastustajan verkko on heilunut tasan kerran. Hyökkäykset ovat paikoin erittäin hienoja, mutta viimeistely on ontunut pahemman kerran.

Maalivahtipeliä myös Hokin puolella

Kotijoukkueen sairastuvalta löytyy ainakin ykköskassari Lehtonen, jonka puuttuminen näkyy varmasti joukkueen suorituksessa. Toisaalta Hokin Tomas Mikus ja ex-Peliitta Risto Mattila ovat nostaneet osakkeitaan, ja alkaneet ottaa isompaa roolia myös tehojen muodossa.

Mikäli Hokin maalivahtipeli onnistuu, ovat kolme pistettä jäämässä Kajaaniin. Kotijoukkueelta löytyy hyvänä päivänä riittävästi ratkaisijoita, ja yleisön tuki on Kajaanissa ollut aina voimallista.

Seuraa Heitä

Risto Mattila #55 | Hokki

Puolustaja

Ex-Peliitta Mattilan pakkipari on vaihtunut tiuhaan kauden aikana, mutta joukkueen paras pistemies on jyrännyt höyryveturin lailla eteenpäin, yli piste per peli -tahtia.

Miika Heikkilä #9 |

Hyökkääjä

Maalinälkäinen hyökkääjä, joka ei vielä ole saanut kaikkea itsestään irti tällä kaudella. Joko nyt häkki heiluu oikein urakalla?

» Lähetä palautetta toimitukselle