TUTO jatkaa vierasviikonloppuaan Keuruulle

MESTIS / Ennakko
TUTO on joukkueiden välisissä kohtaamisissa ollut se vahvempi osapuoli.
Kuva © Timo Savela
KeuPa saa lauantaina vieraaksi TUTOn, jonka viikonlopun Keski-Suomen kiertue alkoi voitokkaasti JYP-Akatemiaa vastaan perjantaina. Harjoituskausi mukaan luettuna lauantain kohtaaminen on TUTOn ja KeuPan kolmas.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat molemmat menneet TUTOlle. Harjoituskauden ottelu päättyi TUTOn selkeään 10-0-voittoon, mutta toinen kohtaaminen olikin tiukempi: TUTO nujersi keuruulaiset vasta voittomaalikilpailun jälkeen 3-2.

KeuPa aloitti viikonloppunsa Jukureita vastaan Mikkelissä. Vaikka lukemat olivatkin tylyt 6-1, ei niiden pidä antaa hämätä: KeuPa esiintyi pirteästi ja Oskari Setänen otti maalillaan näyttäviäkin koppeja. Setänen on tekemisellään kaikin puolin tuonut itseluottamusta koko joukkueelle.

Keuruulaisten maalinteko on aika ajoin tökkinyt pahastikin, vaikka potentiaalisia maalipaikkoja onkin syntynyt. Liigasta lainalle tulleiden pelaajien läsnäolo on kuitenkin tuonut joukkueeseen rauhallisuutta ja tietynlaista ammattimaisuutta, mikä varmasti alkaa näkyä pian myös maalinteossa.

KeuPa pelaa kaikesta huolimatta vauhdikasta kiekkoa ja on kovaa vauhtia kapuamassa pois yhdeksänneltä sijalta, joten joukkue saattaa äityä vaaralliseksikin vastukseksi turkulaispoppoolle.

TUTOlla merkittäviä ongelmia jäähyjen kanssa

Vaikka muut alkukauden aikana ilmenneet ongelmat on saatu kutakuinkin ratkottua, on TUTOn alivoima edelleen huonossa jamassa. Vastustajan ylivoimapaineen purkaminen on vaikeaa ja usein turkulaiset sortuvat ajattelemattomiin syöttöihin.

TUTOn alivoimaongelmaa ei suuremmin helpota se, että joukkue on viime aikoina ollut hyvin jäähyherkkä. Perjantain pelissä JYP-Akatemiaa vastaan turkulaiset istuivat lähes puolet ensimmäisestä ja toisesta erästä jäähyboksissa. Sama ilme turkulaispoppoolla oli myös keskiviikon kotipelissä Jukureita vastaan.

TUTOlle tuttu taisteluhenki elää joukkueessa silti edelleen vahvana. Siitä on osoituksena molemmat tämän viikon pelit, sillä keskiviikon kotipelissä TUTO nousi 0-5-asemasta 4-6-lopputulokseen, ja perjantain ottelussa kovista jäähyminuuteista huolimatta joukkue voitti JYP-Akatemian 0-6.

Joukkueiden lopulliset kokoonpanot julkaistaan vasta myöhemmin lauantaina, mutta todennäköistä on, että Setänen on keuruulaisten maalilla torjuntavuorossa. TUTOn puolella maalivahtivalinta on vielä suuri kysymysmerkki, sillä monta peliä putkeen pelannut Kaapo Kähkönen saattaa olla ansaitun tauon tarpeessa.

Varmuudella KeuPan kokoonpanosta puuttuvat Joona Peränen, Matias Kiiskinen, Janne Myllymäki ja Samuli Paananen.

Seuraa Heitä

Oskari Setänen #32 |

Maalivahti

Setänen antaa illasta toiseen joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Jatkuuko huima torjuntavire?

Topi Taavitsainen #55 |

Laitahyökkääjä

Taavitsainen iski kaksi maalia JYP-Akatemiaa vastaan. Yllättääkö ykkösketjussa perjantaina häärinyt hyökkääjä jälleen lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle