Kiekko-Vantaan viikonloppukiertue jatkuu Savonlinnassa

MESTIS / Ennakko
Kai Lehtisen ruuti oli kuivaa perjantaina, miten on tänään?
Kuva © Antti Varonen
SaPKo pelaa lauantaina jo viikonlopun toisen kotiottelunsa, kun Vantaan lohipaidat matkaavat Savonlinnaan. Kiekko-Vantaa saapuu paikalle perjantainen Hokki-tappio niskassaan, ja lauantainen ottelu on monelle vantaalaispelaajalle todellinen tasonnoston paikka.

Ottelun alulla lienee lauantaina tavallistakin suurempi merkitys joukkueiden todella lyhyen palautumisajan takia. Kumpikaan joukkue ei halua antaa aikaista takaiskumaalia, ja varsinkin vieraiden näkökulmasta oman pesän puhtaana pitäminen mahdollisimman pitkään olisi todella tärkeää.

Kiekko-Vantaa hävisi perjantaisen ottelunsa Kajaanissa vasta voittomaalikilpailun jälkeen, mutta tappio oli silti nuorelle joukkueelle raskas, sillä Hokki tasoitti ottelun viimeisellä minuutilla. Henkinen latautuminen ja edellisen ottelun nollaus ovat asioita, joiden onnistuminen tai epäonnistuminen ei voi olla näkymättä lauantaina kaukalossa.

Kiekko-Vantaan peli on ollut jokseenkin sekaisin Jarmo Jokilan siirryttyä Ruotsiin. Paletin sekoamista ei silti voi laittaa yhden pelaajan lähdön syyksi. Kajaanissa joukkueen hyökkäyksestä alkoikin löytyä ratkaisijoita jo vähän laajemmalta rintamalta, ja esimerkiksi try-out-sopimuksella lohimiehistössä kiekkoileva Jere Laine onnistui perjantaina maalinteossa.

Kiekko-Vantaa lähtee otteluun kokolailla samalla kokoonpanolla kuin Hokki-otteluunkin, mutta ison rangaistuksen selästä taklaamisesta saaneen Atte Mäkisen pelaaminen ottelussa on epävarmaa.

Ryhdistäytynyt SaPKo haluaa pois jumbosijoilta

Savonlinnalaisten synkkään alkukauteen saatiin perjantaina vakuuttava valonpilkahdus, kun joukkue kaatoi LeKin puhtaasti 2-0. Koko alkukauden puolustuspään ongelmien kanssa painineen SaPKon on jatkettava tiivistä viisikkopuolustamista myös vantaalaisia vastaan. Lauantai-illan ottelu näyttää, jääkö perjantain valonpilkahdus vain tähdenlennoksi, vai onko kyseessä pidempikestoisempi loisto.

SaPKo on erittäin vaikea vastus saadessaan kotihurmoksen päälle, ja perjantain ottelu näytti puolustaja Kai Lehtisen ylivoimamaalin myötä, että myös erikoistilannepelaaminen on nousemassa alkupelejä vaarallisemmalle tasolle.

Vantaalaisten tulee olla tarkkana etenkin pässipaitojen ykkösketjun kanssa, sillä joukkueen pistekuningas Miika Roine ja hänen kanssaan pelaava Mikko Nuutinen ovat erittäin vaikeita pideltäviä.

Kaukalon ulkopuolella kiinnostavaa on nähdä, saako toinen kotipeli viikonloppuun savonlinnalaiset suuntaamaan kohti Talvisaloa.

Seuraa Heitä

Tomi Tuomisto #40 |

Hyökkääjä

Viimeisteli tehot 1+1 Hokkia vastaan. Vantaalaisnäkökulmasta olisi toivottavaa, että lentokelit jatkuvat myös SaPKon vieraana.

Paavo Ylipaino #23 |

Puolustaja

Fyysinen puolustaja ei ehkä ole vielä kauden ensimmäisissä otteluissa päässyt näyttämään parasta osaamistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle