Kumpi vie voiton Mestiksen kuumimpien maalivahtien kohtaamisessa?

MESTIS / Ennakko
Hrachovina yrittää seuraavaksi pysäyttää sarjakärjen.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Juuri liigaannostopäätöksen saanut sarjakärki KooKoo saa vieraita Lempäälästä, kun LeKi saapuu testaamaan viime kauden mestarin vireen.

KooKoo johtaa Mestistä paremman maalieron turvin JYP-Akatemiaan ja Jukureihin nähden. KooKoo on esittänyt muutamissa viime otteluissa hyviä otteita ja seilaakin nyt viiden ottelun voittoputkessa. Viimeisimpänä kaatui hyvässä alkukauden vireessä oleva JYP-Akatemia maalein 6-3.

Alkukaudesta KooKoon tehomiehenä on häärinyt viime kauden Ilves-peluri Juuso Rajala, joka on kirjauttanut viiteen otteluun tehot 3+5. JYP-Akatemiaa vastaan Rajala paukutti tehot 1+1. 

Lempäälän Kisa on pelannut alkukauden vaihtelevalla menestyksellä ja joukkue majaileekin sarjataulukon keskivaiheilla sijalla kuusi. Lekin kolmen viimeisen ottelun saldo on yksi voitto ja kaksi tappiota, joista toinen tuli voittolaukauskilpailun jälkeen.

Edellisessä ottelussaan LeKi pelasi vakuuttavasti kotihallissaan Kajaanin Hokkia vastaan ja voitti ottelun 5-3. Ottelun ehdoton sankari oli tehot 3+1 iskenyt Sami Holappa. Holappa nousikin tehoiltansa myötä LeKin parhaaksi pistemieheksi ja on nyt kirjauttanut kuudessa ottelussa tehot 3+3.

Myös muut tärkeät pelaajat, kuten Masi Marjamäki ja Patrik Laine saivat tärkeät onnistumiset maalien muodossa. 

KooKoon liiganousu ensi kaudelle varmistui eilen, joten Kouvolassa on rutkasti aihetta hymyyn, mutta näkyttäytyykö se liiallisena leppoisuutena kentällä? Tässä vaiheessa kautta on helppo esittää väitteitä siitä kuinka sarjan kilpailullisuus katoaa kun tiedetään etukäteen, että KooKoo pelaa Liigaa kaudella 2015-2016.

Jos KooKoo tuudittautuu hyvänolontunteeseen on nälkäinen LeKi valmis iskemään. 

Kisan päävalmentaja Juha Juujärvi peluutti Hokkia vastaan ylivoimalla pääsääntöisesti viiden hyökkääjän kombinaatiota, joka sai muutamia erittäin vaarallisia tilanteita luotua. Toistuuko samanlainen taktiikka Kouvolassa? Jos LeKi saa tärkeitä Liiga-apuja mukaan vierasotteluun voi heiltä odottaa pienimuotoista yllätystä. 

Molempien joukkueiden maalivahtipeli on ollut alkukaudesta Mestiksen ehdotonta eliittiä.

KooKoon Frederic Cloutier ja Kisan Dominik Hrachovina ovat molemmat tilkinneet maalinsa pelaamissaan otteluissa yli 94 prosentin tarkkuudella, Cloutier jopa äimistyttävällä lähes 96 prosentin tarkkuudella.

Myös Mikko Rämö on esiintynyt edukseen KooKoon maalinsuulla. Ottelusta voi siis odottaa huippumaalivahtien välienselvittelyä, sikäli kun molemmat herrat joukkueidensa tolppien välissä ovat. 

Nähtäväksi jää onnistuuko LeKi energisyydellään horjuttamaan KooKoon vakuuttavaa menoa ja katkaisemaan kouvolalaisten voittokulun. 

Seuraa Heitä

Juuso Rajala #8 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen pistepörssin ykkönen on ollut alkukaudella hyvässä vireessä kirjauttaen kahdeksan tehopistettä viidessä ottelussa. Onnistuuko tamperelaislähtöinen Rajala johdattamaan joukkueensa kuudenteen peräkkäiseen voittoon?

Sami Holappa #10 | Kalix

Laitahyökkääjä

Edellisessä ottelussa Hokin verkkoon hattutempun iskenyt Holappa nousi kertaheitolla fanien sydämiin ja odotuksiin. Jatkuuko tehovire sarjakärkeä vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle