Jukurit hakee revanssia Kupittaalta

MESTIS / Ennakko
Juhliiko Jukurit voittoa Turun Kupittaalla?
Kuva © Antti Varonen
Kaksi Mestiksen kärkeen povattua joukkuetta kohtaavat Kupittaalla, kun TUTO saa vastaansa kotikaukalossaan Mikkelin Jukurit.

Sarjataulukossa neljäntenä majaileva TUTO on parantanut pelaamistaan eri osa-alueilla alkukauteen verrattuna. Erityisesti kiekonkäsittelyssä, syötöissä ja puolustuspelaamisessa on tapahtunut huomattavia parannuksia.

Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen sarja-avauksessa Mikkelin jäähallissa, jolloin TUTO kiri voittoon jatkoajan jälkeen maalein 4-5. Kotijoukkueena pelannut Jukurit oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta TUTOn tehokkuus loppuminuuteilla oli liikaa viikinkipaidoille.

TUTO on voittanut kolmesta edellisestä ottelustaan kaksi. Turkulaisten molemmat voitot tulivat kotikaukalosta: ensin KeuPa kaatui voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3-2, jonka jälkeen Hokki joutui taipumaan luvuin 5-3. TUTO kärsi ainoan tappionsa KooKoolle vieraskaukalossa, kun kouvolalaiset voittivat niukasti 3-2.

Jukureiden alkukausi on ollut viidestä voitosta huolimatta vaihteleva. Sarvipäiden alkukauden seitsemästä ottelusta kuusi on päättynyt yhden maalin erolla. Kamppailupelaamisen ja innokkuuden löytämisen lisäksi Jukureilla on ollut vaikeuksia maalinteossa.

Jukurit ovat voittaneet kolme edellistä otteluaan. Vieraskaukalossa K-Vantaa kaatui 6-2, jonka jälkeen viikinkipaidat voittivat LeKin voittomaalikilpailun jälkeen 2-1 ja JYP-Akatemian 3-2.

Ottelussa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti erikoistilannepelaamiseen, sillä TUTOn heikko kohta on edelleen alivoimapelaaminen. Jukureilla sen sijaan alivoima on toiminut, mutta ylivoimaa on vaivannut ajoittainen tehottomuus.

TUTO paikkasi sentteripulaansa lainaamalla Ville Ahlgrenin Ässistä maaottelutaukoon asti ulottuvalla sopimuksella. Vielä ei ole varmaa pelaako Ahlgren Jukureita vastaan.

Jukureiden kokoonpano muuttunee edelliseen otteluun verrattuna, sillä ainakin kokenut hyökkääjä Pentti Nöyränen palaa viikinkipaitojen vahvuuteen.

Seuraa Heitä

Kaapo Kähkönen #31 | New Jersey

Maalivahti

Kähkönen torjui edellisessä Jukurit-ottelussa loistavasti pitäen TUTOa pystyssä huikeilla torjunnoillaan. Jatkuuko Mestiksen kuukauden tulokkaaksi valitun Kähkösen huima torjuntavire?

Santeri Lukka #3 |

Puolustaja

Lukka on ottanut Jukureiden puolustuksesta vahvasti kiekollisen roolin. Avaa peliä varmasti ja puhtaasti, eikä pelkää toimittaa kiekkoa maalille. Nähdäänkö nuorelta puolustajalta tehoja myös Turussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle