Heinolassa mollivoittoisten kohtaaminen

MESTIS / Ennakko
Sekä Peliitoille että SaPKolle pisteet ovat tarpeen eikä mustelmilta vältytä.
Kuva © Antti Varonen
Peliitat saa lauantaipäivän pelissä vastaansa SaPKon, joka avasi viime kierroksella kauden pistetilinsä KeuPa HT:n vieraana. Molempien alkukausi on sujunut mollivoittoisesti eikä suurempia ilonaiheita ole juuri ollut.

Kotijoukkue Peliittojen kauden toistaiseksi ainoa voitto tuli yli viikko sitten, eikä edellinen ottelu JYP-Akatemiaa vastaan tuonut helpotusta. Joukkue nousi monen maalin takaa tasoihin, mutta puhti loppui kesken kaiken. Joukkueella on siis fyysisellä puolella hieman parannettavaa.

Kokonaisuudessaan Peliittojen peli on kuitenkin ollut iloista ja yleisöön menevää. Nuoresta joukkueesta huokuu potentiaalia, mutta helpot virheet ja niistä seuranneet jäähyt ovat koituneet kohtaloksi.

Peliittojen lähtökohtainen ykkösmaalivahti Antti Rautiola ei ole missään vaiheessa alkukautta vakuuttanut, mutta valmennusjohto Lauri Merikiven johdolla on päättänyt luottaa häneen. Flunssan kourissa ollut Heikki Tuomisto avannee jälleen luukkua. Muita loukkaantumisia joukkueella ei ole tiedossa.

Joukkueen ykköstykkeihin lukeutuva slovakkihyökkääjä Michal Kristof otti keskiviikkona kauden toisen käytöskymppinsä, joten hän on oletettavasti poissa heinolalaisten kokoonpanosta. Poissaolo näkyy Peliittojen hyökkäysosastolla, sillä juuri siellä Kristof nauttii suurta vastuuta.

Onnistumisien kautta itseluottamusta rakentamaan

SaPKo katkaisi neljän ottelun tappioputkensa perjantaina jatkoaikavoitolla KeuPa HT:ta vastaan. Voitto oli suuren työn takana, sillä joukkue oli vielä viimeiseen erään lähdettäessä kahden maalin takaa-ajoasemassa. Tuloksesta tekee erikoisen se, että SaPKo laukoi ottelussa 45 kertaa, lähes puolet enemmän kuin KeuPa.

Joukkue on lähiaikoina ollut suurissa vaikeuksissa erityisti maalinteon kanssa. Tämän vuoksi SaPKo on pyrkinyt tiivistämään puolustustaan, sillä se on joukkueen yksi elinehdoista. Maalivahtipeli on suurin piirtein ollut kuosissa, mutta Petteri Similä tarvitsee vielä ainakin yhden huippuillan pohjalle.

Pässipaitojen kärkihyökkääjiin kuuluva Miika Roine sai KeuPa-pelissä onnistumisen alleen. Myös Mika Hyvärinen avasi kauden maalitilinsä. Myös koko joukkue vastaanotti varmasti lisää pontta ja nyt vapautuneisuus pitäisi siirtää jäälle toisena peräkkäisenä pelipäivänä.

SaPKon kokoonpano ei olettettavasti ole kokenut suurempia muutoksia perjantaista. Kotijoukkueenkin lopullinen kokoonpano tulee ilmi viimeistään muutama tunti ennen ottelun alkua.

Seuraa Heitä

Miika Heikkilä #9 |

Hyökkääjä

Viime keväänä kovia tehoja takonut Heikkilä on vihdoin näyttänyt elonmerkkejä. Keskiviikkona kolme syöttöpistettä, osuisiko Heikkilä lauantaina itse?

Kai Lehtinen #29 | Espoo United

Puolustaja

Ratkaisi perjantaina SaPKolle kaksi pistettä. Saa jääaikaa yli 20 minuuttia lähes joka pelissä. Vastuun kautta saanut pientä nostetta uralleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle