Kiekko-Vantaan ykkösvitja haluaa jatkaa maalitehtailuaan Tikkurilassa

MESTIS / Ennakko
Artem Iossafov on aloittanut kautensa jäätävällä pistetahdilla.
Kuva © Timo Savela
Vantaalla nähdään tänään yli odotusten pelannut Kiekko-Vantaa ja kautensa tahmeahkosti aloittanut Mikkelin Jukurit. Molemmat ovat taistelleet edellisestä ottelustaan niukan voiton. Ilmaisia pisteitä ei pitäisi tänäänkään olla tarjolla.

Kotijoukkue Kiekko-Vantaan alkukausi on ollut puhdas. Iso rooli lohipaitojen vakuuttavassa kauden aloituksessa on ollut ykköstriolla Jarmo Jokila-Tomi Tuomisto-Artem Iossafov. Koko kolmikko on Mestiksen pistepörssin neljän parhaan joukossa, mikä on uskomaton suoritus ottaen huomioon sen, että K-Vantaalla on yksi ottelu vähemmän otteluita pelattuna kuin TuToa lukuunottamatta kellään muulla.

Sarjataulukossa edellä on vain JYP-Akatemia, jolla on yhtä ottelua pidempi puhdas alkukausi. Kultakypärää joukkueesta kantaa joukkueen kapteeni Iossafov, joka on kolmessa ottelussa tehnyt huimat tehot 3+6=9.

Myös Jokereista lainalla oleva 20-vuotias puolustaja Jere Sneck on ensimmäisissä miesten otteluissa näyttänyt sopeutuvan loistavasti Mestis-kiekkoon. 190-senttinen nuori on fyysisen olemuksensa lisäksi viimeistellyt puolustajan paikalta kolme maalia ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Maalilla pelannee keskiviikkoisen LeKi-ottelun tapaan 19-vuotias HIFK-laina Kevin Lankinen.

Kiekko-Vantaan vieraaksi Trio Areenaan luistelee eilisen SaPKo-ottelun jälkeen Savonlinnasta paikalle saapuva Mikkelin Jukurit. Jukureiden työmoraalin taso on ollut hyvä, mutta laukauspaikkojen löytäminen on ollut ylivoimaisen hankalaa. Laukauksia on alkukaudesta saatu kohti maalia keskimäärin hieman alle 20 per peli.

Peli on ollut melkoista taistelua, ja jokainen peli on päättynyt uuvuttavasti yhden maalin erolla. Pisteitä Jukureilla on kasassa neljän ottelun jälkeen seitsemän, mikä oikeuttaa heille paikan neljäntenä sarjataulukossa. Jukureiden kultaista kypärää pitää hallussaan 22-vuotias Oula Palve tehoilla 2+3.

Viime kaudella yli puolet runkosarjasta pelannut Tadeas Galansky ei täysin vakuuttanut syksyn ensimmäisessä näytönpaikassaan ja kesällä Ranskan pääsarja Ligue Magnusista Mikkeliin siirtynyt SaPKo-pelin tähdistöön valittu Ronan Quemener näyttääkin ottavan aloittavan maalivahdin paikan.

Tästä huolimatta vierasjoukkueen tolppien välille saattaa luistella Galansky, jos Quemener on väsynyt eilisestä tai joukkue haluaa antaa nuorelle slaavilaiselle uuden tilaisuuden näyttää.

Joukkueet pelasivat edellisellä sesongilla toinen toistaan tasaisempia pelejä, lukuun ottamatta Mikkelin lokakuussa pelattua isonumeroista kotivoittoa 8-2. Pisteitä jaettiin kristillisen tasajaon sääntöjen mukaisesti, sillä molemmat saivat keskinäisistä kohtaamisista pistesarakkeeseensa kuusi pistettä. Jukureille tästä kaudesta tuttuun tapaan ottelu voi hyvinkin päättyä yhden maalin erolla.

Seuraa Heitä

Tomi Tuomisto #40 |

Hyökkääjä

Pelaako Tuomisto tässä ottelussa itselleen loppukauteen kestävän sopimuksen?

Santeri Lukka #3 |

Puolustaja

23-vuotias Porin Ässien kasvatti on kehittynyt tasaisesti kausi kaudelta ja vaikuttaa ottaneen taas yhden askelen lähemmäs Liigaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle