Maaleja ja ratkaisijoita etsimässä

MESTIS / Ennakko
Maalinteko on ollut LeKille myrkkyä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Lempäälän Kisa ja Kajaanin Hokki kohtaavat tällä kaudella runkosarjassa peräti kahdeksaan otteeseen. Ensimmäinen välienselvittely on edessä perjantai-iltana Lempäälässä.

Ennakkoasetelmat otteluun ovat tasaiset. Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä peräkkäisillä sijoilla kuusi ja seitsemän. Isäntäjoukkue on tosin pelannut yhden ottelun vieraitaan enemmän. LeKi kärsi keskiviikkona niukan tappion Jukureille voittomaalikisassa, kun Hokki vuorostaa on saanut hioa rauhassa kuvioitaan viime lauantaista asti.

Isäntien kausi alkoi voitoilla Peliitoista ja KeuPa HT:sta, mutta seuraavat kolme ottelua ovat olleet tappiollisia. Joukkueen suurin ongelma on tehottomuus. Lempääläläiset ovat osuneet maalipuiden väliin vain kahdeksan kertaa, mikä on vähiten koko sarjassa. Puolustus- ja maalivahtipeli sen sijaan on toiminut hyvin.

Vierasjoukkue Hokki on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Vieraskaukalossa saldona on kuusi sarjapistettä kuudesta mahdollisesta. Vastaavasti molemmat kotiottelut ovat päättyneet tappioon. Hokin suurin kysymys kauden ensimmäiselle kahden päivän vieraskiertueelle lähdettäessä on ratkaisijoiden puute.

Kolmessa ottelussa hurjat seitsemän tehopistettä takonut Kärpät-laina Sakari Manninen ja puolustuksen johtohahmoksi nopeasti noussut Markus Nutivaara palasivat Ouluun, mikä jätti ratkaisijoiden saappaat täytettäviksi.

Erilaisia pelaajauutisia

LeKi sai ottelun alla ikäviä uutisia, sillä hyvin kautensa aloittanut puolustaja Jimi Santala on sivussa kuudesta kahdeksaan viikkoa sormivamman vuoksi.

Hokki puolestaan sai takalinjoilleen kaivatun vahvistuksen, kun Kärpät-puolustaja Vladimir Eminger saapui linnapaitaan viikonlopun kestävällä lainasopimuksella.

Ottelusta on odotettavissa tasainen taistelu sarjapisteistä. Kummastakin joukkueesta löytyy paljon nuoria pelaajia, joiden tunteet saattavat käydä lämpöisiksi tiukan kamppailun tiimellyksessä. LeKin olisi nopeasti löydettävä maalinteon kultainen taito uudelleen, jolloin paikoin hieman epävarmasti esiintyneen Hokki-maalivahti Antti Lehtosen itseluottamus olisi horjutettavissa.

Lähes viikko sitten edellisen ottelunsa pelanneet vieraat lähtevät otteluun tuoreemmalla jalalla. Jääkin nähtäväksi, pystyykö hyvää luistelupeliä alkukaudella esittänyt kajaanilaisryhmä hyödyntämään tätä Lempäälän pienessä kaukalossa.

Seuraa Heitä

Masi Marjamäki #16 | Almtuna IS

Vasen laitahyökkääjä

On hakenut tuntumaa Kisa-paidasta kolmen ottelun verran. Tähän mennessä pisteitä ei ole kertynyt ensimmäistäkään. Joko ketsuppupullo aukeaisi?

Tomas Mikus #23 |

Hyökkääjä

Pelaaminen on piste per peli -tahdista huolimatta näyttänyt hieman hakemiselta. Alkukauden laidalla viilettänyttä slovakkia kokeillaan Lempäälässä ensimmäistä kertaa keskushyökkääjänä. Sytyttääkö uusi pelipaikka miehen liekkeihin?

» Lähetä palautetta toimitukselle