Häntäpään taisto Keuruulla

MESTIS / Ennakko
Tuulettaako KeuPa HT myös SaPKoa vastaan?
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaata vastaan historiansa ensimmäisen voittonsa Mestiksessä napannut KeuPa HT kohtaa yhä pisteittä olevan SaPKon. Vaikka vasta alkukautta pelataankin, ottelusta on lähtökohtaisesti muodostumassa tärkeä etenkin vierasjoukkue SaPKolle.

KeuPa HT lähtee otteluun rutkasti enemmän itseluottamusta saaneena. Voitto K-Vantaasta nostatti varmasti joukkueen uskottavuutta muiden silmissä. Sarjanousija on ennakkoluulottomuudellaan valmis haastamaan kenet tahansa.

Keskiviikon ottelu sai päävalmentaja Jussi Tupamäen antamaan joukkueelleen tunnustusta yli- ja alivoiman toimivuudesta. Tosin jäähyt rasittavat joukkueen viisikkopelaamista vielä liikaa. 

KeuPa pelasi ottelussa K-Vantaata vastaan ainoastaan kolmella keskushyökkääjällä, sillä Matias Kiiskinen ja Joona Peränen olivat sairastuvalla. Tupamäki uskoo saavansa neljännen keskushyökkääjän mukaan illan otteluun.

Puolustajissa sivussa ovat Samuli Paananen ja Janne Myllymäki. Edellä mainittu on oletettavasti vielä reilun tovin poissa. Kotijoukkueen maalinsuulla jatkanee edellisessä ottelussa oivassa vireessä ollut Petri Pitkänen.

Vierasjoukkueella pakkovoiton tynkää

SaPKo lähtee otteluun neljän ottelun tappiokierteen runtelemana. Joukkueen pelistä on tappioista huolimatta löytynyt lupauksia antavia merkkejä. 

Pässipaidat ottavat rohkeasti pelistä kontrollia ja pyrkivät avaamaan nopeasti mahdollisuuksien mukaan. Kiekollinen puolustus on tässä avainasemassa. Etenkin paluumuuttaja Sami Jekunen on ottanut tällä osa-alueella askeleen eteenpäin.

Ongelmat ovat kuitenkin tylsyttäneet joukkueen suorituskykyä merkittävästi. Suurimpia ongelmakohtia on etenkin terävimmän ratkaisuosaston puuttumattomuus. SaPKo on kaikissa edellisissä oteluissa luonut runsaasti maalipaikkoja, mutta ratkaisut hyökkäysalueella ovat olleet köyhiä. 

Hyökkäysosaston johtavien pelaajien, kuten Miika Roineen ja Juuso Forsströmin on kannettava heille annettu vastuu. Pelin ulkopuolella seilailun aika on ohi. Illan ottelussa SaPKolla on hyvä sauma korjata pelillisiä vaikeuksia ja vapauttaa samalla joukkueen sisäinen ilmapiiri.

Pelaajisto on kaikesta huolimatta pysynyt terveenä, eikä kokoonpano KeuPaa vastaan olettavasti kärsi poissaoloista. Maalilla torjunee Jukureita vastaan pelannut Petteri Similä. Joukkueiden lopulliset kokoonpanot selviävät iltapäivän kuluessa.

Seuraa Heitä

Kaarlo Jormakka #15 |

Laitahyökkääjä

Hyvin liikkuva voimahyökkääjä ajaa taklaukset loppuun ja iskee myös maaleja. Karttuuko pistesaldo entiseen malliin?

Nikke Kettukangas #50 | K-Vantaa

Puolustaja

SaPKon puolustuksen tukipilari on joukkueen sisäisen pistepörssin piikkipaikalla. Tarttuuko tosipaikassa härkää sarvista?

» Lähetä palautetta toimitukselle