Saako LeKi ratkaistua tehottomuusongelmiaan Mikkelissä?

MESTIS / Ennakko
Jukurit ja LeKi kohtaavat tällä kertaa Mikkelissä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Mikkelin keskiviikkoillassa sarjakakkonen Jukurit isännöi sarjan seitsemänneksi valahtanutta LeKiä.

Ottelun ennakkoasetelmat ovat selvät. Jukurit on kahden ottelun voitto- ja LeKi kahden ottelun tappioputkessa. Jukurit on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja sarjassa, kun taas Kisa on päästänyt toiseksi vähiten. Vieraiden suurin murheenkryyni on ollut sen sijaan tehottomuus, joukkue on tehnyt vähiten maaleja koko sarjassa.

Jukurit on kaatanut viime peleissään SaPKon ja Kiekko-Vantaan. Joukkueen tehot ovat jakautuneet laajalle rintamalle ja vantaalaisia vastaan pelatussa pelissä varsinkin ketju Niko Laakkonen-Anthony Guttig-Riku Pitkänen oli hyvässä vireessä. Sen lisäksi Laakkonen kantaa joukkueen kultakypärää.

Kisalla tulee olemaan hikinen iltapuhde mikkeliläisten kanssa. Jukurien peli on osoittanut vapautumisen merkkejä viime aikoina, ja kun samaan aikaan lempääläläisten oma vire on alamaissa, ei yhdistelmä ole helppo. Bussimatka Lempäälästä Mikkeliin on myös pitkä. Mikäli Jukurit pystyy hyödyntämään Kisan matkarasituksen, pisteet voivat hyvinkin jäädä isännille.

LeKillä tulee olemaan todella hankalaa, mikäli viime peleissä nähty tehottomuus jatkuu. Joukkueessa on kokeneita ja laadukkaita pelimiehiä muun muassa Miikka Männikön, Jussi Pesosen, Masi Marjamäen ja Toni Niemen johdolla, joten tekemisen laadun pitäisi olla kohdallaan.

Ongelmien osasyy kuitenkin piilee lempääläläisille tutussa teemassa. Miesten vaihtuvuus on suurta pelistä toiseen, koska varsinkin sekä Ilves että Tappara kierrättävät omia miehiään tiuhaan LeKissä ja kokoonpanot vaihtelevat paikoin suuresti pelistä toiseen. Täten vakituiset ketjutkaan eivät juuri pääse syntymään.

Hyvin toiminut puolustuspeli on ollut kuitenkin päävalmentaja Juha Juujärvenkin mieleen. Jimi Santala on noussut isoon kiekolliseen rooliin ja kokeneet Niemi ja esimerkiksi Petteri Friman ovat kantaneet oman vastuunsa miehekkäästi. Maalilla Dominik Hrachovina on kantanut päävastuun, eikä häntä voikaan juuri tappioista syyttää.

Vaikka Jukurit ennakkosuosikkina otteluun lähteekin, ei LeKi tule astumaan lannistuneena Mikkelin jäälle. Päävalmentaja Juujärvi luo joukkueeseen ryhtiä parhaansa mukaan ja jos maalihanat saadaan auki, vieraillakin tulee olemaan voittomahdollisuudet. Selvää kuitenkin on, että jos Jukurit päästetään karkumatkalle, takaa nouseminen ei ole helppoa.

Seuraa Heitä

Niko Laakkonen #23 |

Laitahyökkääjä

Teki ensimmäisissä peleissä hurjan määrän töitä ilman näkyvää tulosta. Aukaisiko Kiekko-Vantaa-kamppailu miehen ketsuppipullon?

Miikka Männikkö #12 |

Laitahyökkääjä

Kokenut hyökkääjä kantaa joukkueensa kultakypärää. Männiköltä ja muilta konkareilta on kuitenkin lupa odottaa lisätehoja ja ilman niitä LeKin Mikkelin-matkasta voi tulla hyvinkin pitkä ja tuskainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle