Alavireinen TUTO haastaa voittoputkessa olevan KooKoon

MESTIS / Ennakko
Nousevatko maalivahdit ratkaisijoiksi?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kaksi Mestiksen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaa joukkuetta kamppailevat pisteistä Kouvolassa, kun TUTO luistelee KooKoon vieraaksi.

KooKoo aloitti runkosarjansa tappiolla, jonka jälkeen joukkue on ottanut kolme voittoa. Voitoista huolimatta KooKoon peli on ollut ailahtelevaa. TUTOn alkukausi on ollut ennakko-odotuksia vaisumpi. Kertooko tappio Peliitoille ja tasainen vääntö sarjanousija KeuPan kanssa mestiksen tasaisuudesta, vai TUTOn tehottomuudesta?

KooKoo tarvitsee tasaisuutta

KooKoon peliesitykset ovat olleen kaksijakoisia. Pelistä on puuttunut tasaisuus. Peleissä on ollut tehokkaita vaiheita, mutta myös vaiheita joissa ote on täysin riistäytynyt vastustajalle. Edellisessä ottelussa SaPKoa vastaan KooKoo oli ottelun lopussa täysin puolustuskannalla.

TUTOlla vaikea alkukausi

TUTOn ensimmäiset ottelut runkosarjassa ovat olleet vaikeita. Viimeinen ottelu sarjanousija KeuPaa vastaan ei vakuuttanut. Materiaalista kehnot otteet eivät voi olla kiinni. Onko joukkueella vaikeuksia syttyä peliin, kun päävalmentaja Ismo Lehkonen on julkisuudessa todennut sarjan olevan lähes turha? TUTOn peliesitykset ovat näyttäneet juuri siltä, kuin pelillä ei olisi merkitystä.

Lehkosen on pakko herättää joukkue pelaamaan, sillä Kouvolassa ei puolivaloilla pelaamalla pisteitä heru.

Perusasiat ratkaisevat

Pelin voittaa se joukkue, kumpi sitä enemmän haluaa. Taidollisesti ei joukkueilla ole suurta eroa, joten tahtotila ratkaisee.

KooKoolla on kaksi laadukasta maalivahtia. Sillä, että pelaako Frederic Cloutier vai Mikko Rämö, ei ole suurta merkitystä. TUTO heittää maalille todennäköisesti loistavasti aloittaneen Kaapo Kähkösen. Kahden ennakolta tasaisen joukkueen kamppailussa maalivahtipeli tulee nousemaan ratkaisevaksi tekijäksi.

Ottelusta on tulossa varmasti kuuma. Fakta on kuitenkin se, ettei jäähyaitiosta pelejä voiteta. Kysymys kuuluu: Kumman pää kestää?

Seuraa Heitä

Juuso Rajala #8 |

Keskushyökkääjä

Rajalan liike on ollut poikkeuksellisen tyylikästä. Tehoja odotetaan myös TUTO pelissä.

Kaapo Kähkönen #31 | New Jersey

Maalivahti

Kähkönen on aloittanut Mestiksessä vakuuttavasti. Ensin nollasi LeKin, jonka jälkeen pelasi hienon ottelun KeuPaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle