Keskikastin kamppailu Lempäälässä - kumpi pystyy oikaisemaan kurssinsa neljän maalin tappion jälkeen?

MESTIS / Ennakko
Lempäälän perjantai-illassa tullaan näkemään tiukkaa kamppailua.
Kuva © Timo Savela
Lempäälän perjantai-illassa iskevät yhteen LeKi ja TUTO. Kumpikin joukkue lähtee otteluun tappio edellisestä ottelusta niskassaan

Kotijoukkue LeKi aloitti kautensa kahdella voitolla. Ensin kaatui Peliitat vieraissa jatkoajalla ja sitten KeuPa kotona. Kauden kolmas peli Kiekko-Vantaata vastaan aiheutti kuitenkin ruman 2-6-tappion. Nyt Kisa kohtaa TUTOn pienikokoisessa kotikaukalossaan, josta on joukkueelle ollut monesti apua vuosien varrella.

Tavanomaiseen LeKi-tapaan joukkueen pelaava miehistö selviää vasta pelipäivänä. Liiga-lainojen määrä vaihtelee välillä suurestikin, mutta esimerkiksi hyökkääjä Masi Marjamäki hakee vielä todennäköisesti pelituntumaa lempääläläisten riveissä.

Kisan kultakypärää kantaa tällä hetkellä hyökkääjä Miikka Männikkö. Kokenut hyökkääjä on muodostanut toimivan hyökkäyskolmikon yhdessä Jussi Pesosen ja Henri Tuomisen kanssa ja kolmikolta odotetaan tehoja myös perjantaina. Myös puolustaja Jimi Santala on esiintynyt edukseen.

Vierasjoukkue TUTO aloitti kautensa voittomaalikilpailuvoitolla Jukureista. Edellisessä pelissä joukkue hävisi Peliitoille selvin 1-5-lukemin. Mestis-kausi on vasta aluillaan, mutta Turussa himoitaan menestyksen perään ja sen tavoittelussa kaikki pisteet ovat tarpeen.

TUTOn kultakypärää kantaa tällä hetkellä hyökkääjä Tuukka Pulliainen. Myös kaksi muuta kokenutta hyökkääjää, Timo Pärssinen ja Aki Keinänen, ovat onnistuneet pisteidenteossa.

Yksi ottelun mielenkiintoisista kaksinkamppailuista tullaan näkemään maalien suulla. LeKin ykkösmaalivahti on Dominic Hrachovina, mutta nähtäväksi jää, syrjäyttääkö mahdollinen Liiga-laina miehen maalilta. Aaro Peltonen kävi pelaamassa Kiekko-Vantaa-ottelussa, mutta torjuntaprosentti jäi erittäin vaatimattomaksi.

TUTOn maalivahtien tilastot eivät juuri silmiä hivele tällä hetkellä. Kaapo Kähkönen on pysäyttänyt kiekkoja reilun 89 ja Kimmo Meriläinen reilun 80 prosentin tarkkuudella. Maalivahtien on onnistuttava selkeästi paremmin, jotta turkulaiset pystyvät nappaamaan pisteitä mukaansa.

Seuraa Heitä

Jimi Santala #88 | Espoo United

Puolustaja

Santala on ottanut kiekollista vastuuta LeKi-puolustuksessa ja on iskenyt kolme tehopistettäkin. Miehelle on tarjolla suurta roolia jatkossakin.

Timo Pärssinen #27 |

Laitahyökkääjä

Pärssinen palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa ja on aloittanut tehokkaasti. Kokeneen hyökkääjän vastuunkanto ja tehot ovat merkittävässä roolissa TUTOn kaudessa ja Pärssiseltä toivotaan roolia myös Lempäälän-vierailulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle