Oppirahat Kajaanin bussiin vai koko potti isäntäjoukkue KeuPalle?

MESTIS / Ennakko
Kapteeni Maasalo johdattaa joukkonsa Hokkia vastaan keskiviikkona
Kuva © Timo Savela
Mestiksen tulokas KeuPa ja sarjan konkari Hokki kohtaavat keskiviikon kierroksella Keuruulla. Ottelu tarjoaa erittäin mielenkiintoisen haasteen molemmille, Hokin vaatiessa osaansa sarjanousijan oppirahoista ja kotijoukkueen janotessa avausvoittoaan Mestiksessä.

Ottelussa kohtaavat vielä ilman voittoja seilaava sarjanousija ja yhden voiton kahdesta ottelusta napannut Hokki. Hokin kausi alkoi komealla vierasvoitolla SaPKon vieraana, mutta toisessa pelissä menestymään povattu Jukurit vei pisteet mukanaan niukalla vierasvoitolla. KeuPan kausi on alkanut asiantuntijoiden odottamalla tavalla kahdella tappiolla, mutta molemmissa otteluissa on ollut myös paljon hyviä aineksia.

Näistä lähtökohdista keitetään soppa Keuruun keskiviikkoiltaan. Hokin riveissä kurvailee useita liigalainoja, joista kirkkaimpana tähtenä on esiintynyt koko Mestiksen pistepörssiä johtava Sakari Manninen. Manninen on lainassa Kärpistä ja paukutellut kahdessa pelissään tehot 2+4=6. Mies myös solmi vastikään toistaiseksi voimassa olevan jatkosopimuksen Hokin kanssa, joten sitoutuminen ja motivaatiokin lienevät kohdillaan.

Mutta jos on vierailla vahvistuksia, niin löytyy myös kotijoukkueelta riveistään uutta verta. Sentteri Matias Kiiskinen kärsii ylävartalovammastaan, joten korvaajaksi saapuu Adam Zboril SaiPasta. Mestiksen tasolla Zboril on katsomaton kortti, mutta A-nuorten SM-liigan saldo, kolmessa pelissä 2+6=8 kertoo miehen potentiaalista. Keuruulainen kotiyleisö muistaa miehen myös pirteästä esiintymisestään Hermestä vastaan harjoituspelissä.

Kotijoukkueen maalivahtitilanne on myös mielenkiintoinen. Ennakkoon tasavahvasta maalivahtikaksikosta on tällä kaudella tositoimissa nähty vasta Erno Suomalainen, joka kahdesta tappiosta huolimatta on näyttänyt maalin suulla varsin vakuuttavalta. Joko Hokki-pelissä olisi Petri Pitkäsen aika näyttää, minkälaisen jäljen aika Australian liigassa on jättänyt miehen peliin?

Hokin maalilla kaksi edellistä ottelua on aloittanut Antti Lehtonen. Otteet eivät ole olleet huonoja, mutta valmennusjohdolla on varmasti mielessä myös, että olisiko Keuruun halli sopiva paikka Tuomas Tolosen debyytille tähän kauteen?

Ottelu on erittäin tärkeä molemmille. Avausvoiton merkitystä ei voi liikaa korostaa kotijoukkueelle, kun taas Hokin rattaisiin ei sarjanousija saisi aiheuttaa rohinaa, jotta tavoite sarjan neljän joukossa säilyisi realistisena. Yhdessä pelissä, eikä tässä vaiheessa kautta mitään ratkaista, mutta tämän ottelun henkinen merkitys on suuri ja näyttää suuntaa molempien joukkueiden loppukaudelle.

Seuraa Heitä

Adam Zboril #38 |

Vasen laitahyökkääjä

Kerran aiemmin Keuruulla esiintynyt mies teki vaikutuksen harjoituspelissä. Vastaako nuori tsekki kotiyleisön huutoon ja jatkaa A-nuorten liigasta tuttua virettään?

Sakari Manninen #65 | AHL

Keskushyökkääjä

Jatkuuko pörssikärjen syysvire vai hyytyykö mies Keski-Suomen syysiltaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle