Vantaalla kohtaavat tappiottomat

MESTIS / Ennakko
Pääseekö Noora Räty tolppien väliin?
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Lempäälän Kisa on voittanut molemmat ottelunsa ja päästänyt niissä vain kaksi maalia, nekin ensimmäisessä ottelussa. Kiekko-Vantaa taas voitti toistaiseksi ainoassa ottelussaan Mestiksen voittajaksi veikatun KooKoon ja yrittää pysyä voittokannassa.

Kotijoukkue Kiekko-Vantaan miehistöstä hyppää välittömästi esille yksi nimi: maailman parhaaksi naismaalivahdiksi arvioitu Noora Räty. Ensimmäisessä Mestis-pelissä joukkueen maalia vartioi kuitenkin HIFK-laina Kevin Lankinen.

LeKin maalilla torjuu molemmat pelit vakuuttavasti pelannut Dominik Hrachovina, joka torjuu Tapparasta lainalla koko kauden. 20-vuotias maalivahti on torjunut yhteensä 65 kertaa saalistaen KeuPaa vastaan nollapelin.

Kiekko-Vantaalta löytyy kuitenkin hyvässä vireessä oleva hyökkäysketju, joka lähtee ohittamaan Hrachovinaa. Artem Iossafov-Jarmo Jokila-Tomi Tuomisto tekivät KooKoota vastaan yhteensä tehot 2+6. Kolmikkoa täydensi HIFK-laina Toni Leinonen tehoilla 2+1.

LeKin näkyvin pelaaja on toistaiseksi ollut ottelukohtaisella sopimuksella Lempäälässä pelaava Miikka Männikkö, joka iski avausottelussa kaksi maalia, joista toisen jatkoajalla. Kokenut liigahyökkääjä on Mestis-tasolla tähtipelaaja ja päässee jossain vaiheessa kautta Liigaan pelaamaan.

Ykkössentteriksi hankitulta ranskalaiselta Valentin Claireauxilta odotetaan keskiviikkona tehoja. Hyökkäävä puolustaja Jimi Santala on isossa roolissa varsinkin ylivoimalla.

Kiekko-Vantaalla on tällä hetkellä 12 lainapelaajaa, mikä ei voi olla vaikuttamatta pelinkulkuun ja tilanteiden luomiseen. Suurimman roolin ovat ottaneet lainapelaajat Iikka Kangasniemi ja puolustaja Victor Westermarck.

Ensimmäisessä ottelussa Kiekko-Vantaa marssi KooKoon nurin numeroin 6-4. Sen sijaan Lempääläläiset kohtasivat lohipaidat harjoitusotteluissa 2 kertaa. Molemmissa peleissä LeKi oli parempi. Lempäälässä ottelu päättyi 6-2 ja Vantaalla 4-1.

Jesse Juntheikki kärsii alavartalovammasta ja palannee kaukaloon helmikuussa 2015. 

LeKi on pelannut 10 viime ottelua saldolla kahdeksan voittoa, tappio ja tasapeli. 

Seuraa Heitä

Miikka Männikkö #12 |

Laitahyökkääjä

LeKin paras maalintekijä ja tärkein yksittäinen pelaaja. Koska siirtyy sarjatasoa ylemmäs?

Artem Iossafov #17 |

Laitahyökkääjä

Viime kauden Kiekko-Vantaan paras pistemies aloitti tämänkin kauden tehokkaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle