Peliitat haastaa KooKoon Kouvolassa

MESTIS / Ennakko
Peliitat lähtee selättämään KooKoota.
Tappiollisesti kautensa keskiviikkona aloittaneet KooKoo ja Peliitat kohtaavat toisensa ensi kertaa tällä kaudella perjantai-iltana Kouvolassa. Kymijoen derbyksikin ristitty naapuripitäjien välienselvittely on kauden ensimmäinen laatuaan kaiken kaikkiaan kahdeksasta kohtaamisesta.

Kouvolan kiekkopyhättö on aikojen saatossa ollut heinolalaisille kiperä paikka pelata. KooKoo on ollut totutun vahva kotiluolassaan Peliittoja vastaan. Illan kamppailuun ennakkoasetelmat ovat pysyneet prikulleen samana, mutta altavastaajan asema on jopa silloin tällöin ollut eduksi Peliitoille. Isäntien ei kannatakaan lähteä otteluun takki levällään, sillä sarjapisteet maistuu takuulla Peliitoillekin.

KooKoo koki sarja-avauksessa Vantaalla hieman yllättävän tappion, kun Kiekko-Vantaa takoi tämän kauden suurimman mestarisuosikin jäänrakoon lukemin 6-4. Kouvolalaiset olivat suurimman osan ottelusta ottavana osapuolena, ja vasta päätöserässä verkko alkoi heilua myös vantaalaispäädyssä. Vastaavanlaiseen neppailuun KooKoolla ei ole varaa myöskään Peliittoja vastaan.

Peliitat avasi oman sarjansa kotiottelulla LeKiä vastaan ollen hallitsevampi osapuoli läpi pelin. Peliittaryhmä laukoi hanakasti ja loi enemmän vaarallisia maalintekopaikkoja kuin mitä sormilla ja varpailla voi laskea, mutta lempääläläiset olivat taitavampia oikeilla hetkillä voittaen ottelun jatkoajalla 2-3.

Kotiavauksessa Peliittojen parhaimmistoon kuuluivat maalivahti Antti Rautiola ja viime hetken täsmälaina Ville Järveläinen, joiden lisäksi Miika Heikkilä ja Jesse Peltonen väläyttelivät taitojaan kikka-arsenaaleistaan.

KooKoon Juuso Rajala koki kovia Vantaalla, ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Petri Mattila vaihtanee pelaavaa maalivahtia Mikko Rämöstä Frederic Cloutieriin.

Peliittojen kokoonpanossa ei tapahdu suuria muutoksia.

Seuraa Heitä

Jesse Peltonen #18 | Titaanit

Hyökkääjä

Energinen oman kylän poika, jolle on luvassa roimasti vastuuta kauden aikana, mikäli pitää saman taistelutahdontahdon päällä kuin sarja-avauksessa LeKiä vastaan.

Frederic Cloutier #29 |

Maalivahti

Kanukkiveskari pelasi vahvan harjoituskauden. Mikäli Mikko Rämö ei pysty parantamaan peliään K-Vantaa ottelusta, napannee kanadalainen selkeän ykkösvahdin viitan Kouvolassa. Onko Peliitoista ohittamaan Cloutieriä?

» Lähetä palautetta toimitukselle