Saako Sportin ensimmäinen ristiretki arvoisensa lopun?

LIIGA / Ennakko
Onko tämän jatkoa luvassa?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan Sportin kauden viimeinen ottelu on torstaina rakasta kilpailijaa Ilvestä vastaan. Edellinen kohtaaminen Kuparisaaressa oli tammikuun tasauskierroksella, joka päättyi pitkän kaavan kautta isäntien voittoon.

Runkosarjan ensimmäisessä kahdessa ottelussa Sportin ja Ilveksen välillä tamperelaiset olivat selvästi parempia jokaisessa osa-alueessa. Kauden edettyä otteluista tuli entistä enemmän tasaväkisempiä ja tunteet nousivat enemmän pintaan.

Sport taisteli tiistaina jopa yllättävän voiton Hämeenlinnassa, ja varmisti sen, että joukkue jäi ilman yhtäkään pistettä koko runkosarjassa ainoastaan SaiPalle.  Ilveksellä puolestaan takana kaksi voittoa Hakametsässä Pelicansista ja Tapparasta.

Sportin täytyy saada aisoihin Ilveksen viime aikoina liekeissä ollut hyökkäyskolmikko Vojtech Polak-Steven Zalewski-Antti Tyrväinen. Erikoistilannepelaamisessa lähtökohdat ovat molemmilla joukkueilla samat; ylivoima ei toimi, mutta alivoima ei ole lainkaan hassumpaa.

Jos edellä mainitun kolmikon homma ei toimi, joukkue on vaikeuksissa. Kapteeni Sami Sandellin ja Tapio Laakson poissaolot ovat näkyneet liian hyvin. Puolustaja Mikko Kukkonen sai osumaa edellisessä ottelussa, joten hänen läsnäolostaan ottelussa ei ole varmuutta. 

Sportilla vielä näytön paikka

Ilveksellä ei käytännössä ole ottelussa mitään menetettävää varman pudotuspelipaikan myötä. Pudotuspelien lähestyessä Ilveksen punainen lanka on paikoitellen kuitenkin löytynyt, ja täysin latautuneina petopaidoista tulee Villi Kortti-kierroksella todella vaikea kahdesti voitettava.

Sportilla taasen on viimeinen mahdollisuus saada runkosarjassa yli 60 pistettä ja saada pistetahti yli yhden per ottelu.  Lisäksi kotkapaidat haluavat mielellään lähteä hyvin ansaituille kesälomille kauden viimeinen kotivoitto takanaan.

 

Seuraa Heitä

Antti Tyrväinen #89 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Ollut viime koitoksissa huikeassa vireessä ja odottaa innolla pudotuspelejä.

Charles Bertrand #9 | ERC Ingolstadt

Laitahyökkääjä

Onnistui jälleen kahdesti tiistaina. Päättääkö ranskalaistähti kautensa ensimmäiseen hattutemppuun?

» Lähetä palautetta toimitukselle