JYP puuttuvan pisteen perässä

LIIGA / Ennakko
Ajoittaisesta tuittuilustakin tunnettu Ivan Huml on hyvässä kevätvireessä. Tiistaina hän sai kunnian toimia Kärppien kapteenina.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Liigan päätöskierroksella Oulussa panosta on vain vierasjoukkueella. JYP haluaa mukaansa vähintään yhden pisteen, jolla se varmistaisi kotiedun puolivälieriin.

Kärpät ja JYP ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Kahdessa ensimmäisessä molemmat kävivät ryöstöretkellä vieraissa ja nappasivat jatkoaikavoitot kotiinviemisiksi.

Tuorein kohtaaminen oli helmikuun puolivälissä Jyväskylässä. Kärpät aloitti tuon kamppailun tyrmäyksellä, kun runkosarjan ykkönen latoi 14 minuuttiin peräti neljä maalia. JYP pääsi vielä peliin mukaan parilla osumallaan, mutta täydet sarjapisteet matkasivat Ouluun.

Torstain päätöskierrokselle lähtöasetelmat ovat kuitenkin hieman erilaiset. Kärpät on jo runkosarjan voittonsa varmistanut, joten oululaisille tavoitteena on lähinnä pudotuspelitunnelman hakeminen reilun viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin.

JYPille yksikin piste tarkoittaisi sitä, että joukkue olisi sarjan neljäs. Kotietu avauskierroksella kiinnostaa varmasti jyväskyläläisiä, joten motivaation kanssa ei pitäisi olla ongelmia. Samaan sijoitukseen JYP voi päätyä muidenkin avustuksella, mutta itse tienattu piste on varmin keino.

Kärppien peli on viime aikoina toiminut kohtalaisesti. Suurta panosta ei peleissä ole ollut, joten suuri ongelma on varmasti ollut korvien välissä. Tiistaina joukkue lepuutti muutamia avainpelaajiaan, mutta torstain päätöskierrokselle Lauri Marjamäki marssittaa parhaan mahdollisen kokoonpanon. Ainoastaan pari loukkaantunutta pelaajaa on sivussa.

JYPillä on takanaan vaisumpi vaihe, joka kuitenkin päättyi tiistaina. Tärkeässä ottelussa Bluesia vastaan joukkue pystyi kampeamaan voiton. Peli oli jo pientä esinäytöstä pudotuspeleistä, joissa JYP voi hyvinkin kohdata juuri Bluesin.

Seuraa Heitä

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Kantoi tiistaina ensimmäisenä ulkomaalaispelaajana Kärpissä kapteenin merkkiä rinnassaan. On löytänyt juonen uusien ketjukavereidensa Ben Maxwellin ja Lukas Kasparin kanssa.

Markus Hännikäinen #33 | Adler Mannheim

Laitahyökkääjä

On takonut hieman kirkkaimpien valokeilojen takana jo 46 pistettä. Pistepörssin sija seitsemän kertoo paljon siitä, kuinka huikean kauden hyökkääjä on pelannut.

» Lähetä palautetta toimitukselle