Onko Lukon rutiinitaso liikaa rentoutta hakevalle KalPalle?

LIIGA / Ennakko
Michal Birner on tehnyt maalin viimeksi 23. tammikuuta.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
KalPa pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa tänään, kun vieraaksi saapuu Rauman Lukko. Kuopiolaiset käyvät SaiPan ja HIFK:n kanssa taistelua viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta, kun taas Lukko kamppailee Tapparan kanssa runkosarjan toisesta sijasta. Joukkueiden viimeisimmässä kohtaamisessa Raumalla KalPa jäi nollille.

Korpivaelluksella olleet kilpipaidat näkivät jo valoa tunnelin päässä, kun SaiPa kaatui viime torstaina kotihallissa komein 3−0-lukemin. Kolme tehtyä maalia tuli tarpeeseen, sillä ennen tuota ottelua KalPa oli tehnyt yli kaksi maalia viimeksi 10.2. ottelussa HIFK:ta vastaan.

Launtaina Blues oli kuitenkin tyly isäntä ja kaatoi KalPan selvin 5−1-numeroin. Kilpipaitojen peli repsahti kolmannessa erässä, kun Toni Hyvärinen otti 5+20 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tämän rangaistuksen aikana kuopiolaiset eivät löytäneet lääkkeitä Liigan parasta ylivoimaa vastaan ja espoolaiset takoivat kaksi maalia KalPa-vahti Andy Chiodon taakse.

Rumista loppulukemista huolimatta KalPan ja Bluesin välinen kohtaaminen oli tasaista vääntöä ja kuopiolaisilla oli totuttuun tapaan omat pitkät pyöritysjaksonsa hyökkäyspäässä. Tuttua KalPaa nähtiin myös sen suhteen, että näistä pyöritysjaksoista huolimatta laukaukset ja sen mukana aivan vaarallisimmat maalipaikat jäivät vähiin.

Otteista huokuu jonkin verran rentouden puute ja näin ollen mielikuvitus ei ole kuvioissa huipussaan.

Lukkoa vastaan laadukkaita hyökkäyksiä ja laukauksia tarvitaan, sillä Lukko puolustaa erittäin tiiviisti ja Ryan Zapolski on ollut loistavassa iskussa maalinsuulla. Etenkin ylivoimatehokkuutta täytyy parantaa. Pelaajat siirtelevät kiekkoa liikaa ja laukaukset jäävät todella vähiin.

Lukko on pelannut viime aikoina vakuuttavasti. Viimeisestä kymmenestä ottelusta raumalaiset ovat voittaneet kahdeksan ja hävinneet kaksi. Maaliero on niin ikään erittäin komea 31−13. Vastaavasti KalPa on edellisessä kymmenessä ottelussa tehnyt vain 13 maalia.

Lauantaina HPK:ta vastaan raumalaiset ottivat vakuuttavan 3−0-voiton. Voiton takuumiehenä hääri jo aiemmin mainittu Lukko-maalivahti Ryan Zapolski. Nollapeli oli raumalaisvahdille jo kauden seitsemäs.

Hyvän maalivahtipelin ja tiiviin puolustuksen lisäksi Lukon rosterista löytyy myös hyökkäysvoimaa. Kakkosketjun laituri Janne Lahti on tehnyt kolmessa viime ottelussa kunnioitettavat tehot 3+4=7. Ykkösketjun laituri Toni Koivisto on niin ikään iskenyt kolme maalia kolmeen viimeisimpään otteluun.

Voiton eteen KalPan täytyy hyödyntää maalipaikkansa tehokkaasti ja puolustaa erinomaisesti Lukon tehokasta hyökkäyspeliä vastaan. Raumalaiset osaavat kokeneena joukkueena myös pelata kärsivällisesti ja odottaa sopivaa paikka, jos maalitili ei heti alussa aukea.

Seuraa Heitä

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

KalPa-hyökkääjä on kahden pelin maaliputkessa. Tehottumuudesta kärsivä kuopiolaisjoukkue tarvitsee vikkelän Keräsen tehoja nyt ja pudotuspeleissä.

Janne Lahti #47 |

Laitahyökkääjä

Kakkoskentän laituri Lahti iski kolmeen viimeisimpään otteluun vähintääkin tyydyttävät tehot 3+4=7. Pysyykö pelihuumori hyvänä myös KalPan vieraana?

» Lähetä palautetta toimitukselle