Kotietu Lukon kiikarissa - soivatko HPK:lle tuomiopäivän kellot?

LIIGA / Ennakko
Lukko on tällä hetkellä vaikea vastustaja kenelle tahansa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Runkosarjan loppu lähenee, vauhti kiihtyy ja panokset kovenee. Panosta totta tosiaan riittää, sillä Lukko taistelee kotiedusta puolivälieriin, ja HPK koettaa kuroa eroa kiinni pudotuspeliviivaan.

Raumalaisten osalta runkosarjan sijoitus on vielä pahastikin auki. Tällä hetkellä sijaa kolme miehittävä Lukko voi vielä napata jopa runkosarjan kakkospaikan, mutta toisaalta se voi myös tipahtaa kuuden parhaan ulkopuolelle.

Tämä tosin tarkoittaisi SaiPan ja HIFK:n isoa skarppausta jäljellä olevissa otteluissa samalla, kun Lukko jäisi käytännössä pisteittä.

Kuuden parhaan joukosta putoaminen on kuitenkin epätodennäköistä, sillä Lukko on tärkeiden pelipaikkojen poissaoloista huolimatta ottanut isoja voittoja Kärpistä, KalPasta, Bluesista ja viimeksi eilen HIFK:sta. Lisäksi se onnistui tekemään tulikuuman Tapparan pelistä hankalaa.

Sinikeltaisten paketti on tällä hetkellä kompakti. Uhrautuminen oman joukkueen puolesta on ihailtavalla tasolla, ja maalissa Ryan Zapolski on parantanut otteitaan kuin taikaiskusta. Esimerkiksi eilisessä HIFK-ottelussa ykkössektorin paikat olivat vastustajalla vähissä, ja jenkkiveskari nappasi loput kiekot varmuudella.

HPK yrittää puolestaan toistaa viime kevään ihmeensä ja nousta viimeisillä mahdollisuuksillaan pudotuspeleihin. Tällä hetkellä eroa pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan kymmenenteen sijaan on viisi pistettä, mutta tasapisteissä ratkaiseva kolmen pisteen voittojen määrä on vierailla huomattavasti huonompi.

Hämeenlinnalaiset tarttuivat eilisessä ottelussa viimeiseen oljenkorteensa, kun se kohtasi juurikin pykälän ylempänä olevan Ilveksen. Vain voitto kelpasi oranssipaidoille ja se myös irtosi. Näin unelma elää ainakin vielä HPK:n joukkueessa.

Tänäkin iltana HPK tarvitsee voiton, mieluiten varsinaisella peliajalla. Ei liene myöskään suuri salaisuus, että vierasjoukkueen vaihtopenkillä seurataan vähintäänkin sivusilmällä mediakuutiolle tulevia muiden otteluiden tuloksia, sillä Ilves pelaa samaan aikaan kotonaan pudotuspelimahdollisuutensa menettänyttä Pelicansia vastaan.

Seuraa Heitä

Eetu Koski #63 |

Keskushyökkääjä

Bluesia vastaan tarvitsi 40 minuuttia tuplatakseen uransa pistesaldon pääsarjatasolla. Aiemmin kauden aikana olisi vastaavista paikoista ampunut hätäisiä laukauksia päin maalivahtia. Onko pistesaldo lihavampi illan jälkeen?

Jesse Saarinen #77 |

Laitahyökkääjä

Ratkaisun hetkillä ja kovassa paineessa katseet kääntyvät kovimpiin pistemiehiin. Niin myös HPK:n osalta. Huippukautta pelaavan laiturin on oltava joukkueensa johtava pelaaja. Maalin paikka?

» Lähetä palautetta toimitukselle