Hautaako HIFK haaveet suorasta pudotuspelipaikasta?

LIIGA / Ennakko
Luttinen ja Kemppainen kohtaavat jälleen lauantaina.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpillä on mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto lauantaina kotihallissaan, kun oululaisten vieraaksi saapuu perjantaina Lukolle hävinnyt Helsingin IFK. Helsinkiläisillä on puolestaan mahdollisuus menettää käytännössä lopullisesti ote suoraan pudotuspelipaikkaan.

Molemmat joukkueet hävisivät edellisen pelinsä samalla tavalla. Kärpät voitti maalipaikat torstaina Tapparaa vastaan, mutta hävisi lopulta numeroin 4-2. HIFK puolestaan hallitsi peliä Rauman Lukko vastaan perjantaina kotihallissaan, mutta hävisi pelin lopulta 2-1.

Sekä Tappara että Lukko käyttivät otteluissa maalipaikkansa äärimäisen tehokkaasti hyväkseen. Lauantain ottelun yksi avainkysymyksistä onkin, kumpi saa viimeistelytehokkuuden tässä ottelussa paremmin kohdalleen.

Lauantaina HIFK:lla on pelissä Kärppiä enemmän panosta, sillä helsinkiläiset taistelevat edelleen suorasta pudotuspelipaikasta. Kuudennessa paikassa kiinni oleva Blues on tällä hetkellä neljä pistettä HIFK:n edellä. Lauantai on käytännössä viimeinen paikka tarttua kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan. Teoriassa mahdollisuudet säilyvät, vaikka HIFK lauantaina häviäisikin, mutta käytännössä homma menee sen jälkeen todella vaikeaksi.  

Kärpät ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Molemmat ovat voittaneet varsinaisella peliajalla kertaalleen. Kaksi kertaa ratkaisu on jouduttu hakemaan voittolaukauskilpailun kautta. Näistäkin voitot ovat tasan 1-1.

Kärppien ketjukoostumukset ovat loksahtaneet vihdoin kohdalleen Ben Maxwellin ja Lukas Kasparin myötä. Koko kauden oululaisia kannatellut Joonas Kemppaisen ketju on jättänyt viime peleissä vastuuta enemmän muille vitjoille. 

Kärppien maalilla on pelannut viime peleissä Tomi Karhunen, joka on päässyt helmikuun taantumasta yli ja on jälleen hyvässä vireessä. Iiro Tarkin edellisestä pelistä on jo niin kauan, ettei ole poissuljettua, että HIFK:ta vastaan kärppämaalille luistelee Tarkki. Pelaava maalivahti julkistetaan joukkueen aamujäiden jälkeen.

HIFK jatkanee tuttuun tapaan Ville Hussolla.

HIFK on ollut alamaissa jo pitkään. Viimeisen 21 pelin aikana helsinkiläiset ovat keränneet täyden pistepotin ainoastaan neljä kertaa. HIFK:lla on ollut tällä ajanjaksolla ongelmia pelin jokaisella osa-alueella. Viime peleissä HIFK:n otteisiin on kuitenkin palannut intohimo pelaamiseen, mutta maalinteko tuntuu olevan helsinkiläisille edelleen täyttä tuskaa. Kahdessa edellisessä pelissä HIFK on laukonut kohti vastustajan maalia 136 kertaa, mutta näistä laukauksista ainoastaan kaksi on mennyt maaliin. 

Ketjukoostumuksiin ei ole suuria muutoksia luvassa. HIFK jatkanee pitkälti perjantain kokoonpanolla. Kärpätkin jatkanee samalla kokoonpanolla kuin Tapparaa vastaan. Kysymysmerkkejä lienee ainoastaan Sakari Mannisen ja Simon Suorannan paikat ykkös- ja neloskentässä. On myös mielenkiintoista nähdä, saako vilttiketjussa ollut Dan Spang suurempaa roolia Kärppien puolustuksessa.

Seuraa Heitä

Joonas Donskoi #72 |

Laitahyökkääjä

Viime aikoina pienestä turnausväsymyksestä kärsinyt Donskoi iski Tapparaa vastaan komean tahtomaalin. Nähdäänkö HIFK:ta vastaan lisää maaleja?

Robert Leino #62 | Örebro

Keskushyökkääjä

Leino on HIFK:n tehokkain pelaaja Kärppiä vastaan tällä kaudella. Myös perjantaina Lukkoa vastaan pirteästi pelannut Leino iski maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle