Joko Ilves-leirissä muistuu viime kevät mieleen?

LIIGA / Ennakko
Antti Tyrväinen on ollut Ilveksen näkyvimpiä pelaajia viime otteluissa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves hankaloitti merkittävästi omaa taisteluaan pudotuspelipaikasta häviämällä perjantaina vieraspelin pahimmalle kilpakumppanille HPK:lle. Ainekset viime vuoden kaltaiseen katastrofiin alkavat olla ilmassa. Voittamalla omat ottelunsa Ilves säilyttää paikkansa pudotuspeleissä, mutta irtoaako paineen alla voittoja?

Runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua. Ilves on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, viisi pistettä HPK:ta edellä. Voittamalla keskinäisen ottelun perjantaina olisi Ilves käytännössä varmistanut paikkansa pudotuspeleihin. Nyt menee tiukaksi, jos Ilves häviää, ja samaan aikaan HPK voittaa.

KalPa-voiton jälkeen päävalmentaja Tuomas Tuokkola vakuutti joukkueen keskittyvän omaan tekemiseensä eikä miettivän sarjasijoituksia. Kommentti on helppo ymmärtää, kun katsoo Ilveksen kuntopuntaria.

Ilves on viimeisistä kymmenestä ottelustaan pystynyt voittamaan vain neljä. Kaksi peräkkäistä voittoa varsinaisella peliajalla tamperelaiset ovat viimeksi napanneet joulukuussa. Pääsy pudotuspeleihin ei ole autuaaksi tekevä asia, jos itse pelaaminen ei ole riittävällä tasolla.

Pelicans on jo menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Lahtelaiset ovat hävinneet viimeiset seitsemän otteluaan, joista viisi edellistä varsinaisella peliajalla. Tähän harhaan Ilveksellä ei kuitenkaan ole varaa tuudittautua. Ilman paineita pelaava Pelicans pystyy rankaisemaan, jos Ilves lähtee peliin varmana voittajana.

Lahtelaisilla tosin on ollut ongelmia maalinteossa. Parhaat pistemiehet myytiin pois, kun pudotuspelipaikka alkoi karata käsistä. Tärkeitä miehiä on runsaasti myös loukkaantuneena.

Tapparasta hankittu Teddy Da Costa on virkistynyt saatuaan isompaa roolia, mutta voittoihin asti ei ranskalaishyökkääjäkään ole kyennyt pussinokkia kantamaan.

Ilveksen kultakypärä Sami Sandell on ollut poissa muutamasta viime pelistä. Tehokkain hyökkäysketju on ollut Vojtech Polak-Steven Zalewski-Antti Tyrväinen. Teemu Rautiaiselta ja Aleksi Mustoselta kaivataan alkukaudella nähtyä tehokkuutta.

Erikoistilanteissa molemmat joukkueet edustavat Liigan häntäpäätä. Todennäköisemmin ottelun ratkaisuksi nousee kurinalaisempi joukkuepelaaminen ja yksittäisten pelaajien virheet. Kotiyleisö on Ilvekselle iso etu.

Käyttäjän joinonen kuva

Arvio ottelusta: Juha Oinonen

Ilves löytää kotiotteluunsa samanlaisen asenteen kuin tiistaina KalPaa vastaan ja osoittaa olevansa tosissaan pääsystä pudotuspeleihin. Raivokkaasti luisteleva ja taklaava Ilves ottaa kotiyleisön tuella voiton Pelicansista.

Seuraa Heitä

Antti Tyrväinen #89 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Tyrväisen veljeksistä vanhempi on ollut paljon esillä. Räväkkä laituri on taklaustensa lisäksi vaarallinen myös viimeistelijänä.

Juhani Tyrväinen #12 | Luleå

Keskushyökkääjä

Nuorempi Tyrväinen on latonut kotikaupungissaan uran ennätyspisteet. Isoveljensä tavoin kovaotteinen laituri pärjää sekä fyysisessä että kiekollisessa pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle