Kiusaavatko turkulaiset kotijoukkuetta Jyväskylän kiekkoillassa?

LIIGA / Ennakko
TPS ei ole päästänyt viime aikoina vastustajiaan helpolla.
Kuva © Timo Savela
Kiusaajan roolin loppukaudeksi saanut TPS kohtaa tiukkaa kamppailua kärkipään sijoituksista käyvän JYPin. Jyväskyläläisyleisöä odottaa perjantaina pitkään kaivattu näky, kun kaukaloon luistelee loukkaantumisesta toipunut Mikko Viitanen.

Tiistaina jatkoajalla Tapparalle hävinnyt JYP lähtee illan otteluun runkosarjan kolmannelta sijalta. Jyväskyläläiset kaipaavat turkulaisia vastaan kiivaasti pisteitä, sillä hurrikaaninuttujen ero kuudentena olevaan Bluesiin on ainoastaan kaksi pistettä, kun jäljellä on enää neljä ottelua.

Hurrikaaniryhmä on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan kolme. Jyväskyläläisillä on ollut kuitenkin ongelmia Liigan kärkipään joukkueiden kanssa kevään lähestyessä. Tiistaina JYP oli Tapparaa vastaan voitossa kiinni vielä kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta lopulta hurrikaaninutut joutuivat taipumaan kirvesrinnoille jatkoajalla lukemin 3-4.

− Tappara oli meille mittari, emmekä olleet siihen valmiita, pohti JYPin päävalmentaja Marko Virtanen suojattiensa edellistä ottelua pelipäivän aattona.

Jyväskyläläisten puolustusosastolta kuuluu kahdenlaisia uutisia. Järkälemäinen Mikko Viitanen palaa perjantaina vahvistamaan JYPin takalinjoja, mutta Henri Auvinen ja Valtteri Hietanen ovat poissa illan ottelusta. Loukkaantumisesta toipunut Viitanen nähtiin edellisen kerran kaukalossa marraskuussa. Juuso Pullin pelikunto selviää pelipäivän aikana.

Sen sijaan hurrikaaniryhmän hyökkäys vahvistuu Darryl Boycen pelikiellon loppumisen myötä. Myös Jani Tuppurainen pelannee illan ottelussa

Ylimielisyyteen ei ole varaa

TPS:n positiivisimpiin uutisiin kuuluu, että painajaismaista kautta on jäljellä enää neljä ottelua. Turkulaismiehistöä voidaan pitää lähes kokonaan eri joukkueena kuin alkukaudesta, sillä tiistaina Pelicansia vastaan käydyssä ottelussa joukkueen kokoonpanosta löytyi ainoastaan viisi samaa kenttäpelaajaa kuin runkosarjan ensimmäisestä kamppailusta.

Turkulaisten suurin panos illan ottelussa on antaa näyttöjä valmennusjohdolle tulevaa kautta silmällä pitäen. Mustavalkoiset ovat kuitenkin onnistuneet viimeisissä peleissä tekemään kiusaa pudotuspelipaikoista armotonta vääntöä käyville joukkueille, joten hurrikaaniryhmälläkään ei ole varaa lähteä otteluun takki ammoisen auki.

− Emme lähde pelaaman TPS:ä vastaan ylimielisesti. Heidän pelaamisensa on äärimmäisen rohkeaa, eikä heillä ole kuin voitettavaa, pohti Virtanen ottelun asetelmia.

Edellisestä kymmenestä ottelusta TPS on napannut viisi voittoa, ja ainoastaan kerran vastustaja on päässyt juhlimaan yli maalin voittoa. Tiistaina turkulaiset kavensivat eron Pelicansiin kuuteen pisteeseen, kun Jakub Nakladal onnistui laukomaan ottelun voittomaalin lahtelaisia vastaan reilu neljä minuuttia ennen ottelun päättymistä.

JYP ja TPS ovat kohdanneet toisensa kolmeen otteeseen kuluvan kauden aikana. Näistä otteluista jyväskyläläiset ovat poistuneet kahteen kertaan voittajina kaukalosta. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat toisensa tammikuun lopussa, jolloin hurrikaaninutut kävivät hakemassa pisteet Turusta lukemin 0-4.

Seuraa Heitä

Joonas Sammalmaa #19 |

Laitahyökkääjä

JYP-Akatemian kultakypärä siirrettiin loppukaudeksi turkulaismiehistöön kokeilemaan vauhtia Liigassa. 24-vuotias hyökkääjä on iskenyt yhdeksässä ottelussa kolme tehopistettä.

Mikko Viitanen #3 |

Puolustaja

Marraskuussa edellisen kerran kaukalossa vääntänyt Viitanen on erittäin tärkeä palanen JYPin puolustuslinjassa täyteen pelikuntoon päästessään.

» Lähetä palautetta toimitukselle