Nousukuntoinen Lukko Helsinkiin, HIFK:lla viimeiset hetket herätä

LIIGA / Ennakko
Lukko on ollut viime aikoina kovassa vireessä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Perjantai-illan huumaa Helsingin jäähallissa tarjoilevat HIFK ja Lukko. Panoksia ottelusta ei puutu, sillä Lukko on kiinni pudotuspelien kotiedussa ja myös kotijoukkue taistelee vielä suorasta pudotuspelipaikasta. Mikäli HIFK häviää ottelun, on paikka kuuden parhaan joukossa työn ja tuskan takana.

Isäntäjoukkue on ajautunut turbulenssiin runkosarjan lähestyessä loppua. Viimeisen 20 ottelun jaksolla HIFK on vienyt täyden pistepotin vain neljä kertaa. Kolmen edellisen ottelun jaksolla joukkueelle tarjottiin mahdollisuutta kääntää kurssiaan, sillä vastassa oli sarjataulukon jumbotrio. Yhdeksästä tarjolla olleesta pisteestä matkaan tarttui kuitenkin vain viisi.

Lukon käyrä osoittaa ylöspäin, vaikka joukkue on joutunut esiintymään ajoittain varamiehisenä. Viime viikolla joukkue voitti KalPan ja Kärpät. Tiistaina joukkue katkaisi Bluesin lennon, vaikka riveistä oli poissa lähes koko vatsataudista ja loukkaantumisista kärsinyt sentterikalusto.

Torstain kohtaaminen on kauden viides ja runkosarjan viimeinen joukkueiden välillä. HIFK on vienyt nimiinsä aiemmista kohtaamisista kolme. Sarjataulukossa Lukko pitää neljättä sijaa ja HIFK kamppailee vielä pääsystä suoraan puolivälieräpaikkaan sijalla 8.

HIFK:lla on ollut viime aikoina ongelmia enemmän tai vähemmän jokaisella osa-alueella. Vielä pari viikkoa sitten kentällä näytti luistelevan joukkue vailla intohimoa ja uskoa itseensä. Intohimoa on tullut ja viime otteluissa joukkue on painanut peliä vastustajan päätyyn, mutta viimeistelyn tuska paistaa otteista. Sportia vastaan joukkue laukoi 82 kertaa, mutta laatupaikkoja oli vain murto-osa. 

Helsinkiläisten kannalta positiivisia ovat olleet Corey Elkinsin johtaman ketjun, rinnallaan Juuso Puustinen ja Nikolai Goldobin, otteet. Myös onnistumisia kipeästi kaipaavaa Tomas Zaborskyä peluutettiin Sportia vastaan ketjun toisella laidalla, jotta slovakin lukko aukeaisi, mutta tuloksetta.

Lukon puolustuspeli on ottanut suuren harppauksen eteenpäin viime viikkojen aikana. Samaan tahtiin viisikkopuolustuksen kehityksen kanssa, myös maalivahti Ryan Zapolskin otteet ovat muuttuneet varmemmiksi. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa HIFK kuitenkin pommitti Zapolskin vaihtoon jo toisen erän alussa.

Lukolla oli tiistaina vaikeuksia saada kasaan neljä mitat täyttävää keskushyökkääjää, kun Aaron Gagnon sekä Jerry Ahtola olivat loukkaantumisten vuoksi sivussa ja Joonas Komulainen, Filip Riska sekä Jonne Virtanen kärsivät vatsataudista. Keskustassa pelasivatkin aiemmin muilla pelipaikoilla meriittinsä keränneet Teemu Nurmi, Antti Jaatinen sekä Henrik Forsberg.

Myös kotijoukkueella on omat loukkaantumishuolensa. Vasta pitkän poissaolon jälkeen kentille palannut Matti Lamberg loukkaantui uudestaan Vaasassa ja pitkin kautta loukkaantumisista kärsinyt Toni Söderholm on palannut sairastuvan puolelle.

Seuraa Heitä

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Slovakihyökkääjä on viihtynyt aiempaa paikallisvastustajaansa vastaan myös HIFK-paidassa. Neljässä aiemmassa kohtaamisissa pisteillä, yhteensä tehot 3+3.

Mikko Kousa #44 | Düsseldorfer EG

Puolustaja

Puolustajien pistepörssin kärkipäässä viihtyvä Kousa on tehnyt tällä kaudella HIFK:ta vastaan tehot 2+2, ollen joukkueensa tehokkain.

» Lähetä palautetta toimitukselle