Kahden kovakuntoisen kohtaaminen Äijänsuon illassa

LIIGA / Ennakko
Onko Lukolla aihetta juhlaan kovakuntoista Bluesia vastaan?
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa majailevat Lukko ja Blues iskevät yhteen tiistai-iltana Äijänsuolla viimeistä kertaa runkosarjan puitteissa. Kamppailu on molemmille joukkueille tuiki tärkeä, kun runkosarja ja taistelu kotiedusta pudotuspeleihin on jo loppusuoralla.

Kauden aikaisemmat Lukon ja Bluesin kohtaamiset ovat olleet Lukolle vaikeita. Kolmessa näistä otteluista on tarvittu jatkoaikaa ja vain yksi ottelu päättyi varsinaisen peliajan puitteissa. Näistä neljästä kamppailusta illan vierailijajoukkue Blues on raapinut kolme voittoa.

Lukko on viimeksi onnistunut kotihallissa nujertamaan Bluesin vajaa vuosi sitten puolivälieräsarjan ratkaisseessa seitsemännessä ottelussa.

Valmentaja Risto Dufvan Lukko on viimein löytämässä tasaisempaa virettä. Viime viikolla raumalaisryhmä otti tärkeät voitot Kärpistä ja KalPasta hyvien esitysten jälkeen. Voittojen ansiosta Lukko taisteleekin vielä tiukasti runkosarjan toisesta sijasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Raumalaisryhmän hyvän vireen takana on ollut toimiva viisikkopuolustus ja hyvien suoritusten avulla maalivahtiruletin itse päättänyt Ryan Zapolski, joka torjui viime viikolla kaksi nollapeliä tärkeissä paikoissa.

Lukko on saanut viime otteluissa myös ylläpidettyä tasaisempaa suoritustasoa, eikä esitysten taso enää heittelehdi yhtä radikaalisti pelin sisällä, kuin aikaisemmissa otteluissa.

Tappara katkaisi perjantai-iltana Hakametsässä pelatussa kärkiottelussa Lukon kuuden ottelun pisteputken. Kurinalaisesti puolustaneet kirvesrinnat hakivat kuumien maalivahtien kohtaamisesta täydet pisteet 1−0-voitolla.

Lukko kykeni luomaan potentiaalisia maalintekotilanteita läpi ottelun, mutta viimeistelyn taso ei ollut yhtä laadukasta, kuin aikaisemmin viikolla pelatuissa otteluissa. Lukko pääsi kokeilemaan ottelun loppupuolella tasoitusta viidellä kolmea vastaan, mutta laukaukset maalia kohti jäivät kuitenkin uupumaan.

Lukon jo valmiiksi ohut hyökkäyskalusto koki viime viikolla kovia, kun hyvään vireeseen äitynyt Jerry Ahtola loukkasi itsensä Kärppiä vastaan ja vamma vaatii leikkaushoitoa. Ahtolaa ei tämän vuoksi tositoimissa enää kuluvana keväänä nähdä.

Ahtolan loukkaantuminen on kova kolaus Lukon hyökkäyksen kärkiosastolle, kun toinenkin kärkihyökkääjä Aaron Gagnon on vielä toistaiseksi sivussa kokoonpanosta.

Jos ovat raumalaiset viime aikoina esiintyneet hyvin, ovat espoolaiset tehneet sen vielä vakuuttavammin. Hyvien esitysten ansiosta Blues on noussut kohinalla sarjataulukossa ja taistelee Lukonkin kanssa runkosarjan toisesta sijasta.

Espoolaisten kapteeni ja kultakypärä Kim Hirschovits on venyttänyt pisteputkensa jo 18. ottelun mittaiseksi ja on noussut pistepörssissä samaa tahtia, kuin koko joukkue sarjataulukossa. Blues liiteleekin tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa.

Joukkueen voitokkaista esityksistä huolimatta espoolaisten pelien yleisilme on heitellyt vastustajan mukaan. Espoolaisryhmitys on ottanut vakuuttavia voittoja kärkipään joukkueista, mutta keskikastin ja häntäpään joukkueita vastaan voitot ovat tulleet nihkeiden esitysten jälkeen.

Nihkeistäkin voitoista huolimatta, on espoolaisten henkinen kantti kova. Blues ei ole lannistunut tappioasemassa ja viime torstain Ilves-ottelussakin kahden maalin tappioasema kääntyi lopulta 3−5–vierasvoitoksi.

Lukon puolustuspelaaminen vastaan Bluesin hyökkäyskalusto

Lukko on kyennyt viimeaikoina puolustamaan tarkasti, eikä ole suuria virheitä puolustuspäässä tehnyt. Lukon maalilla Zapolski on huolehtinut vaarallisimpien tekopaikkojen nollaamisesta.

Ottelussa jääkin nähtäväksi, pystyykö työteliäs Bluesin hyökkäys kultakypärä Hirschovitsin johdolla paineistamaan Lukon puolustusta virheisiin ja kiekonmenetyksiin, jotka johtaisivat maaliin asti.

Hyvänä iltana jenkkivahti pystyy nollaamaan Liigan vaarallisimmankin hyökkäyskaluston, kuten torstaina Oulun Kärppiä vastaan.

Blues-leirissä odotetaan varmasti suurella innolla sairastuvalta palanneen Kai Kantolan vireen löytymistä. Kantolalla onkin ollut vaikea jakso jo kauden toisen loukkaantumisen jälkeen. Jos Kantola onnistuu löytämään syksyllä jyllänneen maalivainun kohdilleen, on espoolaisten hyökkäys entistä vaarallisempi kohdattava.

Seuraa Heitä

Teemu Nurmi #17 |

Laitahyökkääjä

Jerry Ahtolan pudotessa pois pelaavasta kokoonpanosta, nousee Nurmen maalintekokyvyt suureen arvoon. Pystyykö Tappara-kasvatti kantamaan vastuun?

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Löytääkö syksyn Bluesin kultakypärää kannatellut Kantola löytämään vireensä ennen kauden tärkeimpiä otteluita?

» Lähetä palautetta toimitukselle