Kovavireisten kärkikamppailu Hippoksella - kumpi harppaa kohti kotietua?

LIIGA / Ennakko
JYP nöyrtyi Tapparan käsittelyssä kaksi viikkoa sitten peräti 7-1.
Kuva © Jarno Hietanen
Sarjakolmonen JYP ja kakkonen Tappara kohtaavat molemmille todella tärkeässä kärkikamppailussa Hippoksella. Voittaja ottaa jälleen yhden askeleen kohti suoraa pudotuspelipaikkaa ja kotietua.

Tapparalta ja Bluesilta vieraissa rumasti kuonoonsa saanut JYP kasasi itsensä hienosti menneen viikon kamppailuihin, ja pistepussiin putosi kolmesta ottelusta täydet yhdeksän pistettä. Maanantainen ilmoitus Eric Perrinin lähdöstä kauden jälkeen tuntuu vaikuttaneen joukkueen tekemiseen positiivisesti, ja tasonsa taas löytäneen Tuomas Tarkin taakse tehtiin kolmessa pelissä vain neljä maalia. Maalineduspelaaminen on jämäköitynyt, eikä vastustajilla ole enää mukavaa olla maalin edessä. Etenkin lauantainen vierasvoitto KalPasta oli makea niin itseluottamuksen kuin sarjataulukonkin kannalta.

Päävalmentaja Marko Virtasen mukaan Tappara on hyvä mittari JYPille.

- Omassa pelaamisessa on edelleen parannettavaa, mutta oikea suunta tuntuu nyt löytyneen. Tappara on meille opin mittari, sillä he ovat saaneet onnistumisten kierteen päälle, Virtanen pohti ottelun aattona.

JYP joutuu tiistaiseen kärkitaisteluun ilman Juuso Pullia ja Darryl Boycea. Pulli sai tärskyn päähänsä lauantaina Kuopiossa ja Boycelle langetettiin yhden ottelun pelikielto hänen heitettyään mailansa tuomaria kohti. Jyväskyläläisten takalinjoille palaa kuitenkin kauan kaivattu vahvistus, kun vaikeasta rannevammasta kärsinyt Mikko Mäenpää pukee hurrikaanipaidan ylleen pitkän poissaolon jälkeen. Mäenpään edellinen ottelu on joulukuun puolivälin tienoilta, joten sateentekijä mies tuskin pitkän poissaolon jälkeen heti on.

Viime viikolla jokaisessa ottelussa osunut Markus Hännikäinen on viiden ottelun pisteputkessa, ja hän jäi pisteittä helmikuussa vain kerran. Upeaa läpimurtokautta pelaava pörriäinen innostaa tällä hetkellä esimerkillään muitakin taistelemaan hurrikaanilogon eteen taas hanakammin kuin toissa viikon surullisilla retkillä Tapparaa ja Bluesia vastaan.

Tarkka Tappara rikkomaan Hippoksen kirousta

Jos JYPin vire juuri nyt tuntuu olevan hyvä, vähintään samaa voi sanoa myös Tapparasta. Kirvesrinnat marssivat koko helmikuun ilman varsinaisen peliajan tappiota, ja viime viikollakin sarjataulukkoon merkittiin yhdeksän pistettä lisää. Missään ottelussa joukkue ei päässyt helpolla, mutta kaikki tiukat pelit kääntyivät voitoksi niin Ässiä, Sportia kuin Lukkoakin vastaan.

Puolustuspeli on tiivistä, sillä omiin lipsahti kolmessa pelissä vain kolme kiekkoa. Viime viikkojen vire kertoo siitä, että kahden viime kevään hopeajoukkueen ajatukset ovat pikkuhiljaa kääntyneet pudotuspelejä kohti. Jyväskylässä Tapparalla on ollut kuitenkin viime vuosina vaikeaa, sillä edellinen varsinaisen peliajan voitto on jo yli kuuden vuoden takaa.

Jarkko Malisen johtama ykkösketju on kuuma ja sentteri itse liitää kuuden pelin pisteputkessa. Keuruun kasvatti Olli Palola rokotti jyväskyläläisiä viimeksi hattutempullisen verran, ja nyt JYPin täytyy saada maalipörssin kärki kuriin tavalla tai toisella. Ketjun kolmas lenkki Kristian Kuusela on onnistunut maalinteossa 15 viimeiseen otteluun vain kahdesti, mutta toinen niistä oli sitäkin tärkeämpi voittomaali Lukon verkkoon perjantaina. 

Juha Metsolan iskukyky on kova, ja Lukkoa vastaan luottovahti merkkautti jo kauden kahdeksannen nollapelinsä. JYPin Tuomas Tarkilla nollapelejä on vain kaksi, mutta joka tapauksessa Jyväskylässä nähdään kahden erinomaisen maalivahdin voimainkoitos. 

Arvio ottelusta:

Molemmat joukkueet ovat hyvässä vireessä, ja on täysin perusteltua odottaa kahden tarkasti puolustavan joukkueen tasaväkistä ja vähämaalista kamppailua. Joukkueita erottaa sarjataulukossa vain piste, joten kumpikin haluaa välttää suoran tappion kaikin mahdollisin keinoin. Tästä syystä onkin hyvin todennäköistä, että 60 minuutin peliaika ei tiistai-illassa riitä ratkaisuun. Vähemmän virheitä tekevä joukkue on lähellä voittoa.

Seuraa Heitä

Mikko Mäenpää #47 |

Puolustaja

Pitkän huilin jälkeen odotukset eivät ole taivaissa, mutta Mäenpään odotetaan silti tuovan osaamista ylivoimaan ja hyökkäyspään pelaamiseen. Haasteet ja ongelmat ovat omassa päässä, ja Tapparaa vastaan Mäenpää laitetaan heti tiukkaan puntariin. JYPille ja Mäenpäälle on tärkeää saada muutama peli alle ennen pudotuspelien alkamista.

Jarkko Malinen #21 |

Keskushyökkääjä

Fiksusti ja tunnollisesti kahteen suuntaan pelaava sentteri on löytänyt paikkansa Tapparan ykköskentän keskeltä erinomaisesti. Arvokas pelaaja myös alivoimalla, ja vaikka rooli onkin tällä hetkellä Tapparassa kohdallaan, on lähdössä ensi kaudeksi käytäväpuheiden mukaan hakemaan muualta isompaa vastuuta, peliaikaa ja palkkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle