Paikallisvastustajien taistelu suorasta pudotuspelipaikasta kiihtyy

LIIGA / Ennakko
Tällainen iloinen kokoontuminen on nähty vain kerran kuluneella viikolla.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Kuopion ja Jyväskylän välistä paremmuutta on selvitelty viime aikoina paikallislehtien palstoilla asti. Runkosarjassa JYP on pisteen karussa paikallisvastustaja KalPaa. Molemmat joukkueet taistelevat vielä vimmatusti suorasta pudotuspelipaikasta ja se enteilee kiihkeää kamppailua Niiralan lauantai-iltaan.

Runkosarjan pelit käyvät vähiin ja kärkipään sijoitukset ovat vielä auki. KalPa putosi heikon länsirannikon kiertueen jälkeen toiselta sijalta viidenneksi ja seitsemäskin sija on vain kolmen pisteen päässä. JYP voitti perjantai-iltana HPK:n selvin numeroin ja meni pisteellä KalPan ohi neljännelle paikalle.

KalPa pelasi aiemmin kuluneella viikolla Raumalla ja Porissa. Näistä kamppailuista haaviin jäi vain yksi maali ja yksi piste. Tiistaina Lukkoa vastaan KalPa jäi nollille ja torstaina Ässiä vastaan Mikael Ruohomaa iski joukkueen ainokaisen osuman. Patakasvatti Ruohomaa esiintyi muutenkin pirteästi tuossa ottelussa.

KalPa purjehti ennen tätä viikkoa kuuden ottelun voittoputkessa, mutta maaleilla ei joukkue ole siitä huolimatta mässäillyt. Viimeiseen 7 otteluun joukkue on tehnyt vain 10 maalia varsinaisella peliajalla. Vastaavasti vieraaksi saapuva JYP on pelannut kuluneella viikolla kaksi ottelua ja kerännyt täydet kuusi pistettä maalierolla 9-3.

KalPan täytyykin saada ketsuppipullo auki JYPiä vastaan, mikäli se haluaa taistella voitosta. Tätä urakkaa ei ainakaan helpota se, että JYP-maalia vartioiva Tuomas Tarkki on löytänyt takaisin totutulle tasolleen ja esittänyt vakuuttavia otteita. Jyväskyläläisten puolustuspelaaminen on myös jämäköitynyt, eikä maalin edustalla ole vapaita paikkoja.

Torstain Ässät-ottelussa kilpipaidat saivat aikaan tyypillisiä hyökkäyspään pyörityksiä, mutta jo maalipaikoille pääsy tuottaa välillä vaikeuksia. Ongelmana tässä on useasti suoraviivaisuuden puute ja hyökkäykset tahtovat ajautua kulmiin.

KalPa-vahti Andy Chiodo on pelannut todella hyvin, mutta ei pysty yksin voittamaan otteluita, ellei joukkue onnistu tekemään tarvittavia maaleja. Chiodon hyviä otteita tarvitaan myös lauantaina, sillä JYPin kaikki neljä hyökkäysketjua olivat vaarallisia perjantaina HPK:ta vastaan.

Markus Hännikäinen iski tuossa ottelussa vakuuttavasti tehot 2+1. Eric Perrin ja Jani Tuppurainen ovat niin ikään olleet hyvässä vedossa. Taustajoukoista löytyy kuitenkin hyvin tukea, eikä joukkue ole vain näiden johtavien pelaajien onnistumisten vastuulla.

Kuopiolaisten ylivoima on liigan kolmanneksi parasta. Jos Pekka Virran suojatit saavat ylivoimakuviot kuntoon, on siinä kilpipaidoille yksi hyvä paikka iskeä. Hurrikaanipaitojen alivoima on kuitenkin ollut aktiivista, eikä hyökkäyksiin pelätä lähteä. KalPan viivapelaajien onkin syytä olla tarkkana.

Panokset lauantain ottelulle ovat kovat ja Niiralan monttuun enteillään kauden ennätysyleisöä. Paikallisvastustajien kohtaaminen ja peräkkäiset sijoitukset sarjataulukossa antavat jännittävät lähtökohdat otteluun.

Seuraa Heitä

Mikael Ruohomaa #13 | Frölunda

Keskushyökkääjä

Teki joukkueen ainokaisen maalin torstaina Ässiä vastaan. Pelannut muutenkin pirteästi viimeisimmissä kamppailuissa.

Darryl Boyce #18 | ERC Ingolstadt

Hyökkääjä

Työteliäs hyökkääjä on parantanut huimasti alkukauteen verrattuna. Röyhkeästi maalille ajava kanadalainen on iskenyt maalin kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle