Taisteleeko varamiehinen Pelicans jälleen pisteille?

LIIGA / Ennakko
Kuukausi sitten pisteistä tapeltiin tosissaan.
Kuva © Riku Laukkanen - www.facebook.com/R1kuExposures
Perjantai-illan viihdettä Lahteen saapuu tarjoamaan Helsingin IFK, joka tiistain kierroksella sukelsi pahoin kotonaan Ilvestä vastaan. Viime aikoina hyvässä pelivireessä ollut Pelicans puolestaan joutui nöyrtymään Eric Perrinin kipparoiman jyväskyläläisryhmän edessä.

Kotijoukkueen kausi on ollut täynnä loukkaantumisia, eikä surkuhupaisa epäonni ei ota laantuakseen. Viimeisimpinä uutisina ilmoitettiin Jan Latvalan ja Henri Laurilan olevan loppukauden sivussa. Lisäksi joukkueen ykkösvahti Janne Juvonen liittyi Jere Myllyniemen seuraksi loukkaantuneiden kerhoon. JYP-ottelussa joukkue ei kuitenkaan kaatunut maalivahtipeliin, vaan Heinolan Peliitoista mukaan liittynyt Antti Rautiola hoiti oman tonttinsa kelvollisesti.

Lahtelaisten loukkaantumiset sekä pelaajamyynnit ovat avanneet tilaisuuden nuorille sekä Mestis-pelaajille tilaisuuden näyttää taitonsa Liigassa. Toistaiseksi suuria läpimurtoja ei ole tullut, mutta tilaisuuksia on vielä seitsemän ottelun verran tarjolla. Tiistaina Ville Väinölä sai ensiminuuttinsa Liigassa. Junioreista edustusjoukkueeseen nostamista hankaloittaa toisaalta se, että A-nuorten pudotuspelit ovat jo alkaneet.

Kaikista loukkaantumisista huolimatta on Pelicans osoittanut sisukkuutensa ja jäänyt pisteittä vain kaksi kertaa edellisissä yhdessätoista pelissään. Kuuden peräkkäisen ottelun pisteputki katkesi tylysti viime kierroksella. Tiistain JYP-kamppailun jälkeen valmentaja Tomi Lämsä totesikin olleensa erityisen pettynyt joukkueen kokeneeseen kaartiin, joka ei ollut valmiina otteluun. HIFK vastustajana sytyttää kuitenkin joukkueen ja lahtelaisyleisön takuuvarmasti taisteluun.

Aloittavan maalivahdin paikka tarjolla pudotuspeleihin

HIFK esiintyi tiistaina erittäin vaisusti kotonaan Ilvestä vastaan ollen häviöllä 6-0 ennen ottelun puoliväliä. Syntipukkia tuskin voi hakea pelkästään tolppien välistä, mutta ei Ville Hussokaan ottelussa parhaimpaansa pystynyt. Maalivahtitilanne on mielenkiintoinen, sillä Husso ei ole vakuuttanut tämän vuoden peleissä. Ilves-ottelussa Törmänen luotti Hussoon kuitenkin loppuun asti. Kevin Lankiselle tarjoutunee runkosarjan jäljellä olevilla kierroksilla oiva mahdollisuus saada aloittavan maalivahdin titteli itselleen myös pudotuspeleihin.

Mikäli tiistailta haluaa jotain positiivista nostaa esiin HIFK:n osalta, voidaan Matti Lambergin paluu pitkältä tauolta kaukaloihin laskea sellaiseksi. Useamman kuukauden tauko näkyi otteissa, mutta parempaa on lupa odottaa. Lisäksi Toni Söderholm ja Joonas Rask onnistuivat vihdoin maalinteossa. Söderholm vasta ensimmäistä kertaa koko kaudella, Raskille maali oli tämän vuoden ensimmäinen. Siihen positiiviset asiat HIFK:n osalta melko lailla tiistaina jäivätkin, ja osa pettyneistä kannattajista poistui hallista ennen ottelun loppua.

Kauden kaikissa keskinäisissä otteluissa HIFK on vienyt voiton, kahdessa tosin vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Pelicansin loukkaantumissuma ei ainakaan helpota lahtelaisten urakkaa tänään, toisaalta Ilves-pelin kaltaiseen surffailuun ei HIFK:lla ole varaa. Antti Törmäsen miehistöllä on runkosarjan loppuun saakka aikaa saada pelinsä kuntoon, mikäli se mielii taistella Kanada-maljasta vielä muutaman kuukauden päästä. Suora pudotuspelipaikka on vielä myös omissa käsissä ja täysin mahdollinen, mutta parannusta se vaatii.

Seuraa Heitä

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

Tiistaina Rask teki vasta ensimmäisen maalinsa kuluvana vuonna. Maaleja Raskilta odotetaan tulevan tänä vuonna vielä lisääkin, osuuko Rask tänään?

Juha Leimu #9 |

Puolustaja

Leimun rooli puolustuksessa kasvoi entisestään Latvalan ja Laurilan loukkaantumisten myötä. Leimun onnistumisia tarvitaan myös hyökkäyspäässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle