Kapteenin viimeinen pyrähdys alkaa − nopea avausmaali JYPin toiveissa

LIIGA / Ennakko
Perrin johdattaa jyväskyläläisiä kohti pudotuspelejä.
Kuva © Timo Savela
JYP saa mahdollisuuden pestä kasvonsa nöyryyttävän tappion jälkeen, kun Pelicans saapuu Hippokselle. Tiistai-iltana onkin syytä odottaa varsin nälkäistä hurrikaaniryhmää.

JYPin viime viikko ei ollut kovin mairitteleva. Vaikka joukkue voittikin Ässät viikon ainoassa kotiottelussaan, katseet kiinnittyivät viikon karmeaan vierassaldoon. Sekä Tappara että Blues hakkasivat jyväskyläläisten verkkoon seitsemän maalia, joten JYPin pistemäärä ei luonnollisesti vierasotteluissa kasvanut.

Mielenkiintoisin yksityiskohta otteluun tuli kuitenkin maanantaina, kun JYP tiedotti Eric Perrinin poistuvan joukkueesta kuluvan kauden jälkeen.

− Tarina ei ole kuitenkaan vielä ohi. Haluamme päättää kauden mahdollisimman vahvasti, Perrin muistutti.

Kauden vahvaa päätöstä varjostaa erityisesti JYPin ailahteleva puolustus, jonka ongelmat ovat alkaneet näkyä kovemmalla kädellä myös tulostaululla. Paineen alla JYPin puolustus on erittäin virhealtis, eikä jyväskyläläisten kantti ole kestänyt epäonnistumisia alkukauden tapaan.

JYPin voittotoiveet elävät ja kuolevat hyökkäyspelin varassa. Perrinin johtama hyökkäys on näyttänyt, että se pystyy saamaan minkä tahansa joukkueen suuriin ongelmiin. JYPin kannalta avainkysymys onkin se, että saako JYP tarvitsemansa nopean avausmaalin.

Ei sota nimimiehiä kaipaa

Vaikka Pelicans hävisikin viikonloppuna kahdesti, on joukkueen pisteputki kuuden ottelun mittainen. Nimimiehet Tyler Redenbachin johdolla menettänyt Pelicans ei siis ole jäänyt vain odottelemaan kesäloman alkua, vaan pelaa kauden kunnialla loppuun saakka.

Pelicansin riveistä löytyykin pelaajia, jotka ovat ottaneet tarvittavan askeleen kohti isompaa roolia hyökkäyspelaamisen osalta. Tämä näkyy myös viime viikon tilastoista, sillä kaikki Pelicansin kuusi maalia teki eri pelaaja.

Lahtelaisten riveistä löytyy kuitenkin myös parantamisen varaa. Erityisesti ylivoimapelaaminen on ollut takkuilevaa, eikä tulosta ole tullut runsaista mahdollisuuksista huolimatta. Ylivoima onkin ainoa osa-alue, jossa nimimiesten lähtö on jollain tapaa näkynyt. Ylivoimasta on puuttunut Redenbachin kaltainen juonikas hyökkääjä.

Pelicansin pisteputken aikana suurimpaan rooliin on noussut Janne Juvonen, joka on ollut maalillaan vakuuttava. Juvonen sai kuitenkin tällin JYP-ottelun alla, joten nuoren maalivahdin pelaaminen ei ole varmaa. Se tuottaa runsaasti harmaita pilviä Pelicansin Jyväskylän-reissun ylle.

Käyttäjän jkorkalainen kuva

Arvio ottelusta: Jere Korkalainen

JYP lähtee otteluun murskatappio allaan. Lisäksi jyväskyläläiset tiedottivat joukkueen kapteenin poistuvan kuluvan kauden jälkeen. Näiden kahden pointin vuoksi onkin syytä odottaa erittäin näytönhaluista ja nälkäistä JYPiä.

Tämän kauden kaikki neljä keskinäistä kohtaamista ovat päättyneet JYPin voittoon. Tästä huolimatta Pelicans voi lähteä otteluun huomattavasti vapautuneemmassa mielentilassa. Koska lahtelaisten loppukausi on käytännössä panokseton, he voivat pelata melko paineettomassa tilassa ilman hävittävää.

JYPin nälkä on kuitenkin niin kova, että se raapii voiton. Juvosen huikealla iltapuhteella ottelulle saatetaan tarvita ratkaisua jatkoajan tai voittolaukauskilpailun kautta.

» Lähetä palautetta toimitukselle