Pedot ottavat mittaa toisistaan Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Matti Lamberg palaa kaukaloon pitkän poissaolon jälkeen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
HIFK saa tiistai-illaksi vieraita Tampereelta, kun Ilves saapuu kylään Helsingin jäähalliin. Molemmilla on taistossa paljon pelissä, sillä kotijoukkue tarvitsee pisteitä selvitäkseen kuuden joukkoon. Ilves puolestaan taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista tavoitteena pitää HPK ja Pelicans takanaan.

HIFK on hävinnyt maajoukkuetauon jälkeen neljästä ottelustaan kolme. Helsinkiläiset voittivat puhtaasti Lukon Raumalla, mutta kärsi tappiot KalPalle, Kärpille sekä Ässille viime lauantaina Porissa.

Ilveksen peli on myös tökkinyt pahasti. Alla on kolme hävittyä kamppailua neljästä viimeisestä. Ainoan voittonsa hämäläiset puristivat Lappeenrannasta, tappiot Lukolle, Bluesille ja viimeisimpänä TPS:lle kotihallissa Hakametsässä.

Illan koitos on joukkueille kauden neljäs ja myöskin viimeinen kohtaaminen runkosarjassa. Voitot ovat Ilvekselle 2-1. Molemmat voitot tulivat Tampereella pelatuista kamppailuista. HIFK otti ainoan voittonsa joulukuun puolivälissä Helsingissä lukemin 6-2.

Viimeisiä hetkiä kääntää kurssi

Lauantaina HIFK joutui nöyrtymään tiukan taistelun jälkeen Porissa. Syyskaudella joukkueen peli toimi mallikkaasti, eikä pelin sisällä sen suurempia aaltoiluita nähty. Vuodenvaihteen jälkeen joukkueen tahti on kuitenkin hyytynyt ja peli on näyttänyt hyvin sekavalta ottelusta toiseen. Tammikuun pyörähdettyä käyntiin HIFK oli hyvissä asemissa saadakseen kotietu pudotuspeleihin ja matkaa alaspäin oli runsaasti. Nyt helsinkiläiset ovat valahtaneet heikkojen esityksien vuoksi seitsemänneksi.

Täytyy toki muistaa, että tämän kauden sarja on erittäin tasainen, sillä kolmannen ja seitsemännen ero tämän hetkisessä sarjataulukossa on vaivaiset kaksi pistettä. Ero toisena keikkuvaan KalPaankin on vain viisi pistettä. 

HIFK:n kapteeni Toni Söderholm palasi pitkästä aikaa kaukaloon viime lauantaina Ässät -ottelussa. Miehen esitys ei tosin vakuuttanut alkuunkaan, tehotilaston näyttäessä lukemaa -3. Pitkä tauko ja pelituntuman puute näkyi rajulla tavalla joukkueen johtohahmon otteissa. Kaikesta huolimatta punapaidat tulevat vielä tarvitsemaan kipeästi alakerran johtajaansa. Monivuotinen luottosoturi on kokenut pelaaja ja hänen johto-ominaisuutensa tulevat näyttäytymään isossa osassa helsinkiläisten kevään ratkaisupelien lähestyessä.

Keskinäisissä kotijoukkue ollut joka kerta vahvempi

Kauden kolmessa aikaisemmissa kohtaamisissa on noudatettu tuttua kaavaa, kun kotijoukkue on porhaltanut aina voittoon. Ilveksen edellinen peli viime perjantaina näytti hyvältä ensimmäisen erän jälkeen sen johdettua TPS:ää kahdella maalilla. Nuorentunut TPS kiipesi kuitenkin tasoihin toisessa erässä ja voitti taiston lopulta jatkoajalla. TPS onkin pelannut hyvin viime aikoina, mutta siitäkin huolimatta tamperelaisien olisi pitänyt hoitaa ottelu nimiinsä. 

HIFK:n puolelta tehokkaimmat pelaajat Ilvestä vastaan tällä kaudella ovat olleet Arttu Luttinen (3+3) sekä Tomas Zaborsky (2+3). Teemu Rautiainen (2+1) ja ensi kaudeksi HIFK:n riveihin huhuiltu Roope Hintz (1+4) kuuluvat Ilveksen tehokkaimpiin.

Ilves ei ole vuosien saatossa juurikaan pisteitä Helsingin jäähallista hakenut, sillä se on onnistunut voittamaan ainoastaan kolme kertaa viimeisen kymmenen vuoden aikana HIFK:n Nordenskiöldin kadulla. Otteluita joukkueiden välillä tämän ajanjakson aikana on pelattu Helsingissä yhdeksäntoista.

 

Arvio ottelusta: Samuli Törrönen

Ilves on voittanut kolmesta viimeisestä vierasottelustaan kaksi, joten sen puolesta kotijoukkueelle tuskin helppoa iltaa tulee. HIFK lähtee otteluun matalalennostaan huolimatta ennakkosuosikkina ja tasoittanee tämän kauden keskinäiset. Kotijoukkue voittaa varsinaisella peliajalla.

Seuraa Heitä

Matti Lamberg #39 |

Laitahyökkääjä

Laituri palaa kaukaloon pitkän sairasloman jälkeen. Mieheltä voi odottaa mojovia taklauksia, kenties tehojakin?

Jesse Niinimäki #10 |

Oikea laitahyökkääjä

Juonikas hyökkääjä palasi KHL-reissultaan Ilvekseen ja on auttanut tehojen muodossa joukkuetta. Vaarallinen kaveri ylivoimalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle