HIFK − Ässien ensimmäinen ”pudotuspelivastus”

LIIGA / Ennakko
Miten päättyy kaverusten kohtaaminen lauantaina?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät metsästää kiivaasti kauden kymmenettä kotivoittoaan ja pudotuspelipaikkaa. HIFK:n panoksena on sijoitus kuuden joukossa.

Lauantain ottelu ei ole millään tasolla merkityksetön kenellekään. Ässillä on aito uhka valahtaa kymmenen parhaan joukkueen ulkopuolelle, kun taas HIFK yrittää riippua kiinni suorassa pudotuspelipaikassa.

Otteluun lähdettäessä vierasjoukkueella on pieni huilietu, sillä porilaisjoukkue kävi perjantaina tappiollisella vierasmatkalla Jyväskylässä. Kummankin joukkueen helmikuu on ollut hieman surullinen. HIFK:n ainoa voitto tuli Rauman Lukosta, kun taas Ässät on hävinnyt kuukauden kaikki ottelunsa.

Ässien härkäviikot jatkuvat lauantain jälkeenkin, sillä vastassa ovat aina vaikeat Tappara, KalPa ja Kärpät. HIFK:n alakerran uusin voimahahmo Matt Generous palaa tuttuun paikkaan. Generous on Isonmäen otteluissa yltynyt välillä oikeinkin tunteikkaaseen menoon Lukko-vuosinaan.

Ässien puolustaja Tapio Sammalkangas palkitaan ennen ottelua 600 liigapelin saavuttamisesta. Itse asiassa lauantain ottelu on jo Sammalkankaan 601. peli pääsarjatasolla.

Merkittävää on, että Ilveksen kasvatti on pelannut näistä 448 Porin Ässien paidassa.

Tiistaina Kärppiä vastaan helsinkiläisten ykkösketjussa viiletti kaksi ässätaustaista pelaajaa. Tomas Zaborsky ja Matti Kuparinen ovat osoittaneet, ettei paluu tuttuihin maisemiin ole ollut yhdentekevää. Varsinkin Zaborsky on myös osunut maaliin aika kiitettävästi Ässät-peleissään.

Padan kotisaldo on edelleen Liigan toiseksi heikointa. Vierasottelujen taulukossa HIFK on sijalla yhdeksän ja on kerran tällä kaudella hävinnyt juuri Porin-ottelunkin.

Vierasjoukkueen maalilla pelannee Ville Husso. Kevin Lankinen pelasi perjantaina K-Vantaan riveissä, joten hän tuskin aloittaa peliä heti peräkkäisenä päivänä.

Ässien Juuso Riksman otti tärkeitä torjuntoja, mutta myös hapuili hieman Jyväskylän-reissulla. Kaiken todennäköisyyden mukaan porilaismaalia vartioi lauantaina Rasmus Rinne.

Arvio ottelusta:

Ässillä on vyöllään jo yksi taisteluvoitto HIFK:sta, mutta toinen vastaava ei ole kovin todennäköinen. Porilaisten henkinen lamaannus on aika huomattavaa luokkaa. Liigan pelit eivät kuitenkaan ole kovin usein läpihuutojuttuja.

Myös HIFK:lla on ollut vaikeuksia helmikuun peleissään, eikä joukkue ole aivan rennoimmillaan Isonmäen pienessä laatikossa. Arttu Luttinen ja Tomas Zaborsky ovat helppoja arvauksia vierasjoukkueen onnistujiksi.

Kotijoukkueen ratkaisutekijä on maalivahtivalinnan onnistuminen. Heikentynyt viisikkopuolustus ei tarjoa Juuso Riksmanillekaan enää kauden puolenvälin kaltaista suojaa koko pahaa maailmaa vastaan, mutta kiistatta konkari on ollut Ässien tärkeimpiä pelaajia.

Peli näyttää kaiken, mutta ennakkoasetelmat viittaavat Ässien tuskan syvenemiseen.

Seuraa Heitä

Tapio Sammalkangas #74 |

Oikea puolustaja

Pari viime kautta on mennyt rikkonaisiksi sairauslomien vuoksi. Huileiltaan hyvässä kunnossa palannut konkari on kuitenkin pääsemässä totuttuun vireeseensä nimenomaan puolustuspäässä. 600 peliä on komea saavutus.

Matt Generous #21 |

Puolustaja

Generous oli Lukossa pelatessaan usein valmis fyysisiin vääntöihin. Saattaa osoittautua kevään edetessä erittäin tärkeäksi pelaajaksi HIFK:lle, vaikka pistepörssimerkinnät jäävät vähäisiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle